Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Ако пијете воду из пластичне ФЛАШЕ, водите рачуна о ОВОМЕ

Флаширана вода није увек здрав избор.

1632254795_bottle-2032980_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Када је флаширана вода у питању, постоје разне болести које прете због опасних хемикалија које се могу наћи у пластици,

Већина пластичних флаша за воду садржи опасну хемикалију која се назива бисфенол А, познатија као БПА. Ова хемикалија делује као синтетички хормон и може да угрози хормонску равнотежу, узрокује неплодност, дијабетес, гојазност, а нека истраживања доказују да повећава ризик од малигних обољења.

Прочитајте још: Тренери саветују како да израчунате колико ВОДЕ треба да попијете после ТРЕНИНГА

Многе студије доказале су да људи који пију флаширану воду имају веће шансе да унесу честице микропластике.

Истраживања спроведена још 2011. године на Харварду доказала су да особе у чијем урину је пронађена БПА хемикалија, имају проблем са вишком килограма.

Поред овог истраживања, постоје подаци Асоцијације за рециклажу из Окланда, који говоре о томе да се производњом ПЕТ боца ослобађа ацетон, бензен, тоулен, метилен хлорид и друге хемикалије опасне по околину.

Стога се саветује да се користите пластичне флаше које имају ХДП или ХДПЕ ознаку, али најбезбедније је да се пластика замени стакленим боцама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas