Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
занимљивости

БИЗАРНО: Чувар хемијском оловком доцртао очи слици ВРЕДНОЈ 1,3 МИЛИОНА ДОЛАРА

Из Русије нам стиже несвакидашња прича.

1645001449_profimedia-0661499585.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Чувеној слици Ане Лепорскаје "Три фигуре" вредној чак 1.3 милион долара чувар је првог дана на новом послу доцртао очи и замало заувек упропастио ово ремек-дело. Он је признао због чега је ово учинио.

Овај 63-годишњи чувар- Алаксандер Васиљев бивши је ратни херој који је био и одликован за храброст. Иако је након тога добио  посао у Председничком центру Бориса Јељцина у Екатеринбургу већ је  после првог дана отпуштен.

Александар Васиљев који је доцртао очи слици вредној преко милион долара

Фото: Профимедиа

- Будала сам што сам то урадио. Ученице које су биле на изложби су ми дале хемијску оловку и ја сам нацртао очи - испричао је Васиљев који је оштетио слику насликану између 1932. и 1934. године а на којој су лица људи без очију, усана, носа...

Прочитајте још: Медвед УРОШ данас је изашао из пећине и није видео своју сенку! Ево шта то значи и када стиже ПРОЛЕЋЕ

- Али да будем искрен, нису ми се баш свиделе слике на изложби, оставиле су тежак утисак на мене. Покушао сам проћи поред њих без да их уопште гледам. Али, приметио сам како људи реагирају на њих, а онда сам видио тинејџере од 16 или 17 година, како стоје и расправљају зашто ликови на сликама немају очи, уста, лепоту - објаснио је чувар Александар Васиљев.

- У групи су биле ученице које су ми рекле: "Нацртај им очи, ти радиш овде". Веровао сам да је та слика заправо дело тих младих људи. Питао сам их да ли су то њихови радови а на то су ми одговориле потврдно. Дале су ми хемијску, нацртао сам очи. Мислио сам да је то био дечји рад - рекао је он, додавши да није био упућен у милионску вредност ове цифре.

Због овог непромишљеног потеза следује  му казна од око 350 евра и једногодишња казна друштвено корисног рада.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas