Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Цео живот погрешно КУВАМО ЧАЈ! Ево како се ПРАВИЛНО припрема, али који је знак да смо ПРЕТЕРАЛИ са његовим конзумирањем

Чајеви су најлековитији напитак који можемо свакодневно конзумирати, али постоје и неке опасности...

1618509914_Depositphotos_30543849_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Ма колико да се чини једноставном, припрему чаја можда цео живот радимо погрешно. Наиме, сваки чај припрема се на другачији начин због својих антиоксидативнох својстава. Доносимо вам списак најчешће конзумираних чајева и исправних начина за припрему ових топлих напитака.

Прочитајте још: Знате ли зашто су принца Филипа поштовали и у Србији? Рођен на Крфу, крштен као православац...

Чај од нане припрема се тако што се листићи прелију врелом водом. Значи не кува се. Нека одстоји 10 минута. Пије се веома топао. Добро га је пити послије обилног оброка јер повољно утиче на варење. Старије особе и особе које имају проблеме са крвним притиском не би требало да пију чај од нане дужи временски период.

Прочитајте још: ШОК! Ево како МИРА ШКОРИЋ изгледа са шминком без ФОТОШОПА, а како на Инстаграму. Да ли је то ИСТА ЖЕНА? (ФОТО)

Када смо претреали са чајем
Просечна количина кофеина у једној шољици чаја креће се од 20 до 40 миграма. Међутим, ако нисте опрезни са временом бисте могли почети са испијањем превише чаја из навике и претерати са уносом кофеина. Ако планирате да смањите унос кофеина за своје здравље, пазите колико дуго врећицу чаја држите у врућој води, тако ћете смањити кофеин, а и чај неће бити толико горак.

Чај од камилице припрема се тако што се две пуне супене кашике ове биљке прелијте са 200 милилитара кључале воде. Поклопити и оставити још пола сата, али вода не смије да ври. Процедити. Пије се врло топао. Камилица се пије за побољшање апетита и тада се пије хладан, незаслађен чај, пола сата прије јела.

Прочитајте још: Зашто неки људи спавају са луком испод јастука? Постоје 4 добра разлога, а ниједан није СУЈЕВЕРЈЕ!

Чај од липе припрема се такош сто се кафена кашичица липе или филтер кесица прелију са 200 милилитара вреле воде. Поклопите и оставите да одстоји 10 минута. Чај се пије свеже припремљен и препоручује се 2 пута дневно. Добро је попити једну шољу пре спавања јер има пријатан укус и умирујуће дејство.

Чај од коприве припрема се тако што се пуна супена кашика сецкане коприве прелије са 200 милилитара кључале воде. Оставити да одстоји 2 минута. Чај од коприве се пије топао.

Како се конзумира чај

Чај се пије из малих шољица и у малим гутљајима.  Да би искористили сва благотворна дејства чаја, најбоље је пити га без шећера. Мед немојте додавати у врео, већ у млак чај. Користите дрвену кашичицу, никада металну.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas