Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КАШАЉ

ДЕЦА која кашљу дуже од ДВЕ НЕДЕЉЕ имају ПРОБЛЕМ који лако РЕШАВАЈУ ДОКТОРИ

Сезона алергија још траје, иако су алергични очекивали да ће у ово време напокон да одахну и да се одморе од тегоба које им већ месецима изазивају алергени из природе.

1603789792_Depositphotos_13613594_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Педијатар Дејан Јонев каже да у ординације родитељи доводе углавном малишане узраста од три до пет година због упорног кашља, који обично траје дуже од 20 дана.

Прочитајте још: ДОКАЗАНО: Ево колико шансе имају ДЕЦА да добију КОВИД

- Када дете нема температуру, а упорно кашље, упућује се на вађење крви и ради му се леукоцитарна формула са еозинофилима - каже др Јонев. - Ако су еозинофили повишени, сигурни смо да је реч о алергији и прописујемо терапију антихистаминицима.

Код прве алергије терапија траје кратко.

Уколико се дете први пут сусрело са упорним кашљем услед алергије, терапија траје кратко.

- Тада саветујемо да се антихистаминици пију 20 дана и да се престане, ако се симптоми не врате све је у реду, али уколико опет настану тегобе, мора да се настави са узимањем лека - каже саговорник.

Тестирање
Деца се тестирају на 10 алергена који се уносе храном, као и на 10 оних који се удишу. Врло често се не открије на шта је дете осетљиво.

Прочитајте још: ЕМПАТИЈА КАО ШКОЛСКИ ПРЕДМЕТ? Да ли би требало и у СРБИЈИ да се уведе? ДАНЦИ знају одговор!

Родитељи који су са својом децом већ искусили овај здравствени проблем требало би већ да знају како да заштите своје дете.

Акос е кашаљ понавља пију се антихистаминици два месеца годишње

- Ако се упоран алергијски кашаљ јавља из године у годину, онда би дете требало да почне да пије антихистаминике бар два месеца пре периода у ком настају тегобе - каже др Дејан Јонев.

Прочитајте још: Када крену ВИРУСИ бежите из града на ЧИСТ ВАЗДУХ, јер су научници ОТКРИЛИ запањујућу везу

Иначе, и најмлађи се упућују на алерголошко тестирање, али оно се често одлаже јер деца не могу без лека, а да би био откривен узрок симптома, не би требало да га пију најмање 14 дана.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas