Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Олакшајте себи ЖИВОТ! Три једноставне методе да се ублажите пролећне алергије

Уобичајене пролећне алергије ове године јавиле су се нешто раније него иначе

1648917602_meadow-flowers-gfd87f0c10_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Сунчани дани, пријатне температуре и цветање биљака за људе који имају проблем са алергијама представља период који захтева посебан опрез, као и припрему, како би се алергије у потпуности избегле или испољиле што блаже.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Алергије погађају чак 30 одсто светског становништва, као и да је овај проценат у сталном порасту. Ова претерана реакција човековог имуног система на изложеност супстанци, која код већине људи не изазива реакцију ипак се може, поред антихистаминика, ублажити и свакодневним активностима који ће нам олакшати живот.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Туширање пре спавања

Уколико сте били дуже време на отвореном, а нисте се истуширали пре спавања, постоји могућност да полен остане на вашој постељини и да током целе ноћи будете изложени утицају алергена

Тренинг у затвореном

Уколико сте јутарњи тип и преферирате тренинге у то доба дана, требало би да знате да је концентрација полена највећа у периоду од 5 до 10 сати ујутро. Стога, размислите о томе да тренинг радите у затвореном или да промените термин када вежбате.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Редовно чишћење животног простора

Постељину би требало да перете на 90 степени да бисте елиминисали све честице полена. Усисавајте бар два пута недељно и редовно бришите прашину, на тај начин се исто смањује присутност полена у просторији.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas