· · Коментари: 0

ГРЕШКА КОЈУ МНОГИ ПРАВЕ: Једну намирницу не треба да конзумирате пред спавање јер може имати штетне последице по здравље

Верује се да вас може успавати, али може имати супротан ефекат

1678899256_vecera.jpg
Фото: Профимедиа

Неколико студија је показало да јело у касним ноћним сатима може да буде лоше за здравље, али и да доводе до вишка килограма.

Два типа намирница посебно се истичу по негативном утицају на наш изглед и здравље. Нутрициониста Алексеј Ковалков објаснио је да чаша млека или чаша јогурта дебљају, те да није пожељно да их конзумирамо пре спавања.

- Боље је избацити све угљене хидрате пред спавање. Такође, не треба узимати ни намирнице млечног порекла нити оне које садрже млечне киселине. Ако пијете чашу млека ноћу, заправо уносите у организам једну и по кашичицу лактозе, односно млечног шећера који је повезан са лучењем инсулина. Пахуљице, спори угљени хидрати и воће такође не треба да се једе пре спавања - препоручује нутрициониста.

Уместо тога било би пожељно да једете поврће. Ковалков такође напомиње да не би требало термички да обрађујете поврће, јер се прерадом губе нутритивне вредности.

Према резултатима истраживача са Медицинског факултета Перелман на Универзитету у Пенсилванији, познато је да једење касно у току дана повећава тежину, ниво инсулина и холестерола и негативно утиче на метаболизам, као и хормонске маркере и друге здравстве проблеме.

Зато стручњаци саветују да избегавајте уношење хране нако 20 сати као и да избегавате млечне производе.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.