Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊА

Тамна чоколада јача концентрацију и пажњу

Нова истражиања показала да тамна чоколада повољно утиче на функције мозга

1599223521_tamna-cokolada.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Према истраживањима које су спровели научници Универзитета Северна Каролина, пажња и концентрација могу бити повећане уколико се током дана унесе мала количина чоколаде са високим садржајем какаа.

Прочитајте још: Веровали или не, али ОВЕ НАМИРНИЦЕ никако не треба уносити пре спавања

Фото: деспоситос

Истраживање је спроведено на 122 особе узраста од 18 до 25 година. Праћена је активност њиховог мозга после конзумирања различитих врста чоколада, чиме је доказано да тамна чоколода најбоље утиче на мождану активност.

Подне је време када већина људи почиње да осећа умор и пад концентрације, поготово је ту реч о студентима и запосленима.

Тамна чоколада, која садржи око 60 одсто какаа у себи, успешно јача концентрацију, тако да је подне најбоље време за њену конзумацију.

Осим што је изузетно добра за концентрацију, тамна чоколада је богата антиокидансима и материјама које помажу смањењу ризика од срчаног удара.

Прочитајте још: ГАСТРО нумерологија! Израчунајте свој БРОЈ и сазнајте које намирнице и укуси вам ОДГОВАРАЈУ

Поред тога, научници су открили и да је једна коцкица тамне чоколаде довољна да смањи ризик од дијабетеса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas