Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Зимски зачин који даје арому КУВАНОМ ВИНУ није добар само за ЗУБОБОЉУ: Ово су сви бенефити КАРАНФИЛИЋА

Каранфилић је зачин који је изузетно здрав, и може се користити код разних здравствених тегоба.

1633344281_orange-g17adb2f1c_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Каранфилић, који се још назива и клинчић, пореклом је из Индонезије, и најчешће се користи у кулинарске сврхе због ароме коју поседује.

Међутим, ово је изузетно здрава биљка, и може помоћи код разних упалних процеса захваљујући антисептичком и аналгетичком деловању.

Прочитајте још: Непријатан задах, холестерол, мршављење: Ево како да направите лековиту ВОДУ са КАРАНФИЛИЋЕМ, која решава многе проблеме

Лековита својства каранфилића позната су вековима, вез обзира да ли се узима у млевеном облику или кроз етерично уље.

Добар је за кости

Каранфилић је богат минералима међу којима је и манган,који је идеалан за кости. Само једна кашичица каранфилића садржи преко 50% потребне дневне количине уноса коју препоручује ФДА.ж

Утиче на ниво шећера

Истраживања која су спроведена над животињама тврде да каранфилић може снизити количину глукозе у крви код дијабетичних мишева. С друге стране истраживање са људима још увек није до краја довршено, али у једној малој студији, пацијенти с дијабетесом који су узимали један до три грама каранфилића током месец дана, приметили су значајно побољшање, укључујући ниво глукозе, триглицерида и ЛДЛ холестерола. 

Најбољи извор антиоксиданата

На листи од 100 најбогатијих извора полифенола и антиоксиданата, зачини су били најчешћи, а каранфилић је био на првом месту, надмашивши и боровнице са чак преко 30 пута већом концентрацијом антиоксиданата.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas