Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Ножеви

Буди другачији на СПАЈДЕРКО НАЧИН (ФОТО)

Овогодишње новитете карактеришу сечива фине структуре и одличних механичких особина

1598374229_SPYDERCO-s.jpg
СПYДЕРЦО-с фото: Спајдерко
Oglas

Спајдеркови ножеви су алати за резање који пркосе лакој класификацији. Без обзира да ли је у питању сарадња у дизајнирању са неким од најбољих светских ножара, или израда оружја за личну одбрану, они увек одражавају храбар дух да буду другачији, што је увек био основни принцип “Спајдерко начина”. 

Прочитајте још: Велики ножеви за велику шуму (ФОТО)

Спајдерко Вату из етничке серије, фото: Спајдерко 

Вату припада тзв. етничкој серији ножева која инспирацију црпи из традиционалних, у пракси доказаних форми. Овај фолдер је смањена, савременом човеку практичнија верзија радног ножа који народ Чокве у централној и јужној Африци користи вековима. Употреба угљеничних влакана и отворене конструкције дршке уз жичану шналу доноси масу од само 85 грама. Сечиво од новог ЦПМ 20ЦВ челика је танко, равно брушено и обликовано као типичан радни нож. Цена је 260 долара.  

Шаман је прави радни нож, фото: Спајдерко

Шаман РЕX 45 није новитет по форми и конструкцији јер је представљен пре две године, али верзија са наранџастом дршком од Г-10 има сасвим нови квалитет. Сечиво је од “супер брзорезног” алатног челика ЦПМ РЕX 45 високе тврдоће а захваљујући садржају ванадијума има веома фину структуру и одличне механичке особине. Зато овај модел модел припада количински ограниченој “спринт рун” едицији са ценом од 295 долара. Шаман је фолдер пуне величине са веома удобном, глатком, заобљеном дршком и добро обликованим, широким, равно брушеним сечивом. 

Због споја ових особина и материјала Шаман РЕX 45 је одлично решење када вам треба алат за дужи рад у напр. тврдом дрвету или сличном материјалу. Нећете губити време на повремено дооштравање нити ће се појавити жуљеви због грубих ивица дршке. Овај Шаман је прави радни нож. 

Компактан фолдер Натив Чиф, фото: Спајдерко

Натив Чиф из спринт ран едиције је још један фолдер од ЦПМ РЕX 45 челика високих перформанси. За разлику од других модела из серије Нативе који представљају компактне фолдере, Натив Чиф има издужено сечиво од 104 мм у облику шпицастог листа а наранџаста дршка од Г-10 има пљоснат облик и храпаву текстуру. У поређењу са моделом Шаман од истог материјала, очигледно је да Натив Чиф циља на корисничку групу која нож стално носи али релативно ретко (или кратко) користи. Цена му је 245 долара. 

Нож средњег формата Енела Емерсон “отварач”, фото: Спајдерко 

Ендела Емерсон Опенер представља хибрид два најпопуларнија Спајдерко модела – Ендура и Делица. По величини је “златна средина” и прави одговор на вишегодишње захтеве корисника за фолдером средњег формата, мале масе (96 грама) који је пођеднако употребљив и за леворуке кориснике. Шнала за ношење има четири положаја, а сечиво од изврсног ВГ-10 дуго је 87 мм. Да би се удовољило тактички оријентисаној популацији која тражи наведене особине, ова верзија Енделе има Емерсон вејв систем отварања и нешто робусније сејбр гринд брушење. Цена је 138 долара. 

Бомбшел из Флеш серије је компактан радни фолдер намењен обављању озбиљнијих задатака. Осмислио га је Мајкл Бурч и подарио му препознатљив облик. Снажно сечиво од ЦПМ 20ЦВ дебело 4 мм дуго је 76 мм и има оборен врх са јако израженом кривином у горњој зони. До половине висине је конкавно брушено што је донекле изненађујуће за радни нож.

Стоуневошед финш Бомбшела, фото: Спајдерко 

Стоуневошед финш је добро решење јер се на њему тешко уочавају трагови чак и код јако интензивног коришћења, па то охрабрује власника да “не мази” свог челичног љубимца. Странице дршке од зеленог Г-10 композита су удобно заобљене, а испод њих су дебели титанијумски лајнери олакшани бушењем. Шнала за ношење има само једну позицију тако да се Бомбшел носи на десној страни. Цена овог симпатичног ножа баш и није симпатична – чак 400 долара. 

Прочитајте још: Неодољиви паук из Колорада (ФОТО)

Било да ваш укус нагиње уникатном или хард-кор тактичком дизајну, да вам је нож робусна радна алатка или компактан џепни пратилац, у овогодишњој понуди пронаћи ћете модел за себе.

Драган ШАПОЊИЋ

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas