Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Револвер Смит-Весон Мод. 637

Компактан и убојит љубимац жена (ФОТО)

Својевревено је у чувеној Маршаловој студији револвер калибра .38 Специал проглашен за најефикасније одбрамбено оружје

1603575638_smit-veson637.jpg
смит-весон637 - фото: Драган Шапоњић
Oglas

Смит-Весон Мод. 637 Ервеигт није нов концепт. У суштини, то је модернизовани Чифс Специал - мали револвер из педесетих година прошлог века, који је деценијама био један од најпопуларнијих међу полицајцима у цивилу широм САД.  

Прочитајте још: Минијатурна РЕМЕК-ДЕЛА (ФОТО)

Јасно се види сужавање цеви на револверу Смитх-Весон Модел 637, фото: Драган Шапоњић

То свакако није без разлога. Овај револвер доноси олакшани рам од квалитетне алумијумске легуре док су цев, добош и његов носач (кран) израђени од нерђајућег челика. У којој мери се водило рачуна о смањењу тежине, постаје јасно када погледате профил иначе веома кратке (48 мм) цеви са пет жлебова. Цев се сужава од рама према устима. 

Прави џепни револвер, фото: Драган Шапоњић

Иако лаган, Модел 637 означен је за калибар .38 Спл +П што значи да је предвиђен за стално коришћење муниције са појачаним пуњењем, која је из овако кратке цеви скоро па изједначена са .357 Магнум, чији барут спорије сагорева и не стиже да развије пуне перформансе. Искуство са стрелишта донело је став да из Модела 637 ипак треба користити стандардно пуњење са зрнима чија се тежина креће око 130 грејна. 

Изненађијуће прецизан 

 Оба џепна револвера, СВ Модел 637 и Таурус 605 Протектор примају по пет метака, фото: Драган Шапоњић

У зависности од врсте муниције, трзај се креће од умереног до оштрог. То се јасно видело и на мети. Мали револвер је изненађујуће прецизан под условом да са њиме регуларно нишаните и пажљиво окидате. Кратка нишанска линија значи да ће и најмање померање при окидању “одвући” погодак далеко од планиране тачке. Али најбоље окидање на тесту уз изненађајуће удобну обухватну гумену дршку значајно олакшава посао. Облога рукохвата оставља “гола леђа”, тј. изложен део рама дршке па је обим мањи и погодан за особе са ситнијим шакама. 

Превентивна блокада механизма за окидање 

Лагани СВ Мод. 637 Ервеигт, фото: Драган Шапоњић

Овај модел је омиљен и међу дамама. Нишан је једноставан, фиксна рампа напред и жлеб у раму као задњи нишан. Упркос једноставном решењу, лако се добијају групе од 40-50 мм на мети удаљеној 10 метара. Више него довољно за одбрамбено оружје. Изнад бравице добоша, са леве стране рама је отвор за кључ којим се блокира окидачки механизам. Овакво решење је већ неко време присутно на Смит-Весон револверима као безбедносна мера против неовлашћених корисника.  

Прочитајте још: Прича о највећем ручном оружју "змијског" имена легендарне фабрике из Хартфорда

Два џепна заштитника – Смит и Таурус, фото: Драган Шапоњић

На тесту, мали Смит-Весон преставља “златну средину”, а нуди компактну појаву и малу масу. Ако се питате из чега би могли да испалите пет пресудних хитаца у одбрани живота, Модел 637 можда представља прави одговор. 

Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas