Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Спортске наочаре Ватерман

Спремите се за ЛЕТО: Промените начин гледања на свет (ФОТО)

Компанија “Мауи Јим” нуди могућност да од елемената у понуди сами искомбинујете наочаре по вашем укусу и потребама

1611770820_MauiJim.jpg
МауиЈим - фото: архива “Мауи Јим”
Oglas

На нашем поднебљу, лето је доба године када су сунчане наочаре неопходан део опреме. Уз огроман број произвођача са безброј модела, свако може пронаћи оно што му одговара.  

Прочитајте још: Поуздана детекција даљине, брзином светлосног зрака (ФОТО)

Врхунске спортске наочаре Мауи Јим, модел Ватерман, фото: архива “Мауи Јим”

Ипак, постоје посебно осмишљени модели за целодневни боравак изван хладовине, уз физичку активност на води или у близини водене површине. То значи више рефлектоване светлости и зрачења из УВ дела спектра који могу да оштете вид, али и осетљиву кожу око очију.  

Амерички произвођач спортских наочара “Мауи Јим” пројектовао је серију Ватерман управо за такве услове. Висококвалитетна сочива од поликарбоната поларизују светлост и допуштају бољу видљивост испод намрешкане водене површине, што је важно једриличарима пецарошима, сплаварима, рафтерима и свима који плове на узбурканим и брзим токовима. Уједно пружају 100 постотну заштиту од УВА и УВБ зрака. 

Еластична трака око главе онемогућава губљење важног дела опреме,  фото: архива “Мауи Јим”

Закривљене контуре рама прате облик главе и тако покривају скоро читаво видно поље, чиме се елиминишу углови под којима блештава светлост допире до очију. Уместо класичног система качења за ушне шкољке, Ватерман се на месту држи уз помоћ подесиве еластичне траке, па је ризик од испадања и губитка наочара минималан.  

Да би се спречило замагљивање од зноја, на сочивима је направљено по шест овалних отвора кроз које циркулише свеж ваздух. Материјал за оквире је полимер или титанијумска легура, а сочива долазе у више нијанси различитих боја.

Прочитајте још: Ефектно савршенство (ФОТО)

Прилагођене активностима на и поред воде, фото: архива “Мауи Јим”

То нуди велику могућност комбиновања. Цена зависи од одабране комбинације рама и сочива, али не прелази 250 америчких долара. 

Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas