Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

6 начина да се изборите са кризом у браку: О чему треба мање да причамо и која питања да не постављамо

Сви односи могу да буду компликовани, па и они међу супружницима

1709540054_Untitled.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Морт Фертел, стручњак за односе, сматра да популарне препоруке за спас брака, попут дељења осећања са партнером или терапије са породичним психологом, нису увек ефикасне јер не дефинишу тачно шта треба да се уради да би се криза превазишла. Она предлаже ових 6 начина за превазилажење кризе.

1. Сачувајте свој брак чак и сами

Обично се верује да се брак може спасити само када су оба партнера спремна да реше проблеме. „Напори чак и једне особе могу променити динамику брака и мотивисати тврдоглавијег супружника да се придружи процесу спасавања односа “, каже Морт Фертел.

2. Не постављајте себи погрешна питања

Немојте се питати: "Да ли је ово права особа коју сам изабрао за свог мужа/жену?" . Кључ успешног брака није проналажење праве особе, већ учење да волите ону коју сте нашли. Јер љубав није срећа, то је твој избор.

3. Раздвојеност раздваја, а не зближава

Раздвајање, које би требало да освежи ваша осећања, може вас још више удаљити, посебно током брачне кризе када вам је циљ да поново будете ближи.

4. Мање причајте о проблемима

Разговор о брачним проблемима их не решава, већ их чини дубљим. Они изазивају свађе и бес. Говорити о проблему не значи да сте га решили. Мање причај више ради. Пронађите праве начине да решите своје потешкоће.

5. Не верујте да ће вам терапеут дати одговоре

Терапијске сесије помажу супружницима да разговарају једни са другима и разумеју тачку гледишта једни других, али не дају одговоре шта треба да се уради да би се сачувао брак. Решења су увек у нама самима, пише сајт Ева ро.

6. Не причајте рођацима и пријатељима о брачној кризи

„Једна од најважнијих вредности брака је приватност, тако да је разговор са рођацима или пријатељима о браку грешка.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas