Oglas
· · Komentari: 0

6 načina da se izborite sa krizom u braku: O čemu treba manje da pričamo i koja pitanja da ne postavljamo

Svi odnosi mogu da budu komplikovani, pa i oni među supružnicima

1709540054_Untitled.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mort Fertel, stručnjak za odnose, smatra da popularne preporuke za spas braka, poput deljenja osećanja sa partnerom ili terapije sa porodičnim psihologom, nisu uvek efikasne jer ne definišu tačno šta treba da se uradi da bi se kriza prevazišla. Ona predlaže ovih 6 načina za prevazilaženje krize.

1. Sačuvajte svoj brak čak i sami

Obično se veruje da se brak može spasiti samo kada su oba partnera spremna da reše probleme. „Napori čak i jedne osobe mogu promeniti dinamiku braka i motivisati tvrdoglavijeg supružnika da se pridruži procesu spasavanja odnosa “, kaže Mort Fertel.

2. Ne postavljajte sebi pogrešna pitanja

Nemojte se pitati: "Da li je ovo prava osoba koju sam izabrao za svog muža/ženu?" . Ključ uspešnog braka nije pronalaženje prave osobe, već učenje da volite onu koju ste našli. Jer ljubav nije sreća, to je tvoj izbor.

3. Razdvojenost razdvaja, a ne zbližava

Razdvajanje, koje bi trebalo da osveži vaša osećanja, može vas još više udaljiti, posebno tokom bračne krize kada vam je cilj da ponovo budete bliži.

4. Manje pričajte o problemima

Razgovor o bračnim problemima ih ne rešava, već ih čini dubljim. Oni izazivaju svađe i bes. Govoriti o problemu ne znači da ste ga rešili. Manje pričaj više radi. Pronađite prave načine da rešite svoje poteškoće.

5. Ne verujte da će vam terapeut dati odgovore

Terapijske sesije pomažu supružnicima da razgovaraju jedni sa drugima i razumeju tačku gledišta jedni drugih, ali ne daju odgovore šta treba da se uradi da bi se sačuvao brak. Rešenja su uvek u nama samima, piše sajt Eva ro.

6. Ne pričajte rođacima i prijateljima o bračnoj krizi

„Jedna od najvažnijih vrednosti braka je privatnost, tako da je razgovor sa rođacima ili prijateljima o braku greška.

(Sensa)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas