Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБАВ

Да ли је бивши дечко у добрим односима са бившом? То је дозвољено у САМО 5 случајева

Нормално је да дечко остане у добрим односима са бившом, али не и да се виђају стално!

1626516971_Depositphotos_128338900_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ево неколико ситуација у којима је допуштено да ваша девојка буде у пријатељским односима са бившим партнером (или ваш дечко са некадашњом девојком):

Прочитајте још: Седам знакова да је мушкарац ОДЛИЧАН у кревету! Посебно обратите пажњу да ли кува са рецептом или без

У реду је ако...

... имају дугу заједничку прошлост, па не желе да се лише пријатељства. Али, ако су се, рецимо, упознали на друштвеним мрежама, потом кратко забављали, запитајте се зашто и даље желе да се друже.

"Бивши је сведок наше прошлости, различитих искустава, и зато је тешко удаљити такву особу из нашег живота само због тога што нисмо успели као романтични пар", истиче психијатар др Дејна Ванг. "Замолите партнера да вам још једном објасни њихову релацију и зашто жели да остане у контакту са бившим. Једном када у потпуности схватите важност тог пријатељства, оно неће моћи да угрози будућност ваше везе".

Да ли имају заједничке пријатеље?

... имају заједничке пријатеље. Ако је то случај, поготово уколико се у истом друштву срећу често, вероватно су одлучили да остану у добрим односима. Све док нико нема ништа против тога, ова врста пријатељства не би требало да буде спорна. Напротив, потрудите се да и ви постанете део тог друштва.

"Идеално би било да упознате заједничке пријатеље и бившег, односно бившу. У здравим везама, то не би требало да представља проблем", тврди стручњак за везе Давида Рапапорт.

Прочитајте још: ПОСЕСИВНИ сте у везама? Слободно искажите љубомору, али на ЗДРАВ НАЧИН

... вас њен бивши "готиви", а то ћете, каже саветница за парове Лесли Доарес, знати ако пита за вас, ако вас позива у друштво, подржава вашу везу и, када сте у друштву, нема злураде коментаре нити осећате икакву негативност са његове стране.

И ово је у реду ако...

... и даље раде заједно. Уколико се нису драматично растали, у реду је да буду пријатељски расположени или бар срдачни.

"Ако ваша партнерка ради са бившим, неће моћи да избегну да се виђају и разговарају. Природно је да остану у добрим односима", каже Рапапортова.

... су редефинисали односе. Уколико су се ваша партнерка и њен бивши растали пре више година, у међувремену преболели једно друго и постали пријатељи, то значи да, истиче клинички психолог др Џошуа Клапов, "они више нису пар који је истовремено у пријатељским односима, већ су пријатељи који више нису пар, и тада нема разлога да се бринете што су другари".

... ако имају заједничку децу. Чак и ако су се растали у мржњи, требало би да вас радује што су сада у добрим односима, јер то показује њихову зрелост и способност да превазиђу злу крв зарад родитељства, сматра саветник Џонатан Бенет.

Прочитајте још: Исповест девојке која доживљава ОРГАЗАМ током вежбања: Један чучањ је све променио! (ВИДЕО)

... сте успоставили јасне границе. Према речима др Расин Хенри, лиценцираног брачног и породичног терапеута, одржавање пријатељства са бившим партнером могуће је једино ако су поставили јасне границе и показују поштовање. Без тога, ствари могу да измакну контроли:

"Када су успостављене границе, то значи да ће партнерка вашу везу ставити на прво место и скренути пажњу бившем кад претера или ако вам је због нечега везаног за тај однос непријатно. У том случају, бивши може да остане део ваших живота".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas