· · Komentari: 0
LJUBAV

Da li je bivši dečko u dobrim odnosima sa bivšom? To je dozvoljeno u SAMO 5 slučajeva

Normalno je da dečko ostane u dobrim odnosima sa bivšom, ali ne i da se viđaju stalno!

1626516971_Depositphotos_128338900_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Evo nekoliko situacija u kojima je dopušteno da vaša devojka bude u prijateljskim odnosima sa bivšim partnerom (ili vaš dečko sa nekadašnjom devojkom):

Pročitajte još: Sedam znakova da je muškarac ODLIČAN u krevetu! Posebno obratite pažnju da li kuva sa receptom ili bez

U redu je ako...

... imaju dugu zajedničku prošlost, pa ne žele da se liše prijateljstva. Ali, ako su se, recimo, upoznali na društvenim mrežama, potom kratko zabavljali, zapitajte se zašto i dalje žele da se druže.

"Bivši je svedok naše prošlosti, različitih iskustava, i zato je teško udaljiti takvu osobu iz našeg života samo zbog toga što nismo uspeli kao romantični par", ističe psihijatar dr Dejna Vang. "Zamolite partnera da vam još jednom objasni njihovu relaciju i zašto želi da ostane u kontaktu sa bivšim. Jednom kada u potpunosti shvatite važnost tog prijateljstva, ono neće moći da ugrozi budućnost vaše veze".

Da li imaju zajedničke prijatelje?

... imaju zajedničke prijatelje. Ako je to slučaj, pogotovo ukoliko se u istom društvu sreću često, verovatno su odlučili da ostanu u dobrim odnosima. Sve dok niko nema ništa protiv toga, ova vrsta prijateljstva ne bi trebalo da bude sporna. Naprotiv, potrudite se da i vi postanete deo tog društva.

"Idealno bi bilo da upoznate zajedničke prijatelje i bivšeg, odnosno bivšu. U zdravim vezama, to ne bi trebalo da predstavlja problem", tvrdi stručnjak za veze Davida Rapaport.

Pročitajte još: POSESIVNI ste u vezama? Slobodno iskažite ljubomoru, ali na ZDRAV NAČIN

... vas njen bivši "gotivi", a to ćete, kaže savetnica za parove Lesli Doares, znati ako pita za vas, ako vas poziva u društvo, podržava vašu vezu i, kada ste u društvu, nema zlurade komentare niti osećate ikakvu negativnost sa njegove strane.

I ovo je u redu ako...

... i dalje rade zajedno. Ukoliko se nisu dramatično rastali, u redu je da budu prijateljski raspoloženi ili bar srdačni.

"Ako vaša partnerka radi sa bivšim, neće moći da izbegnu da se viđaju i razgovaraju. Prirodno je da ostanu u dobrim odnosima", kaže Rapaportova.

... su redefinisali odnose. Ukoliko su se vaša partnerka i njen bivši rastali pre više godina, u međuvremenu preboleli jedno drugo i postali prijatelji, to znači da, ističe klinički psiholog dr Džošua Klapov, "oni više nisu par koji je istovremeno u prijateljskim odnosima, već su prijatelji koji više nisu par, i tada nema razloga da se brinete što su drugari".

... ako imaju zajedničku decu. Čak i ako su se rastali u mržnji, trebalo bi da vas raduje što su sada u dobrim odnosima, jer to pokazuje njihovu zrelost i sposobnost da prevaziđu zlu krv zarad roditeljstva, smatra savetnik Džonatan Benet.

Pročitajte još: Ispovest devojke koja doživljava ORGAZAM tokom vežbanja: Jedan čučanj je sve promenio! (VIDEO)

... ste uspostavili jasne granice. Prema rečima dr Rasin Henri, licenciranog bračnog i porodičnog terapeuta, održavanje prijateljstva sa bivšim partnerom moguće je jedino ako su postavili jasne granice i pokazuju poštovanje. Bez toga, stvari mogu da izmaknu kontroli:

"Kada su uspostavljene granice, to znači da će partnerka vašu vezu staviti na prvo mesto i skrenuti pažnju bivšem kad pretera ili ako vam je zbog nečega vezanog za taj odnos neprijatno. U tom slučaju, bivši može da ostane deo vaših života".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.