Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Гледање филмова и серија са партнером побољшава везу? Ево шта кажу истраживања

Предности су бројне

1678627816_shutterstock_1938347755.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли серије и филмове гледате сами или са партнером? Истраживања кажу да би требало све више да одвајамо време за заједнички боравак крај екрана.

Постоје три различите предности заједничког гледања серија и филмова: побољшава комуникацију, даје вам прилику за заједничко искуство и гради физичку интимност.

Професор комуникационих студија Кевин Саутер рекао је за ЦБС Невс да гледање измишљених ликова како се баве животом отвара прозор за разговор о сличним изазовима у стварном животу парова.

- Рецимо да се питање подизања деце појави у серији. Одједном говорите о начину на који одгајате своју децу. То је увид у ум вашег партнера који вероватно види свет другачије од вас - објаснио је он.

Можда се сец́ате да сте се као дете дивили неком филмском лику. Да ли се сец́ате колико сте били заокупљени тим окружењем у коме се он налази? Улазак у светове које стварају ТВ емисије са својим партнером чини нешто слично и вама као одраслој особи, према студији из 2016. објављеној у Јоурнал оф Социал анд Персонал Релатионсхипс. Једна од ауторки студије, Сара Гомилион, написала је за Сциентифиц Америцан да истраживање показује да „парови могу да користе заједничка искуства са ТВ емисијама и филмовима као стратегију да надокнаде недостатак заједничких друштвених искустава у стварном свету“.

Навике заједничког гледања серија и филмова могу да изгледају поприлично једноставно, али можете наиц́и на неке препреке, посебно ако ви и ваш партнер имате различите укусе. Покушајте да не критикујете предлоге вашег партнера и пронађете нешто што ће заокупити обострану пажњу.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas