Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈОГА вам може побољшати СЕКСУАЛНИ ЖИВОТ: Ових ПЕТ ПОЗА пружају снагу и флексибилност! (ВИДЕО)

Редовна пракса јоге учи свесности о садашњем тренутку и што више будете присутни са својим партнером, то ће искуство бити боље.

1648221700_yoga-g14d28979d_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Редовна пракса јоге учи свесности о садашњем тренутку и што више будете присутни са својим партнером, то ће искуство бити боље. Осим тога, студије су показале да јога може побољшати сексуалну жељу, узбуђење, оргазам и укупно сексуално задовољство. Како? Повећањем циркулације у пределу карлице, активирањем и ангажовањем језгра тела, изоштравањем фокуса и повећањем нивоа кисеоника.

Прочитајте још: Пет поза које ће одати сваког МУШКАРЦА да му се баш ви допадате

Главна предност јоге је управљање стресом. Стрес може имати много негативних ефеката на тело, а смањена сексуална жеља је један од њих. Јога вас такође учи како да слушате своје тело и како да контролишете свој ум, што доводи до боље комуникације са партнером.

Ово су 5 најбољих јога поза за бољи секс. Можете нам се захвалити касније.

1. ПОЗА МАЧКЕ/КРАВЕ 

Проток између поза мачке и краве не само да помаже у буђењу и уноси већу флексибилност кичменог стуба, већ и јача мишиће карличног дна. То су мишићи који се контрахују током оргазма, тако да њиховим јачањем можете створити контролисаније и интензивније оргазме. Ови покрети такође тонирају кук и карлицу, повећавајући доток крви у та подручја и јачајући мишиће који подржавају ваше гениталије, што може довести до боље сексуалне функције и перформанси. Мачка/Крава такође помаже у ослобађању од стреса и стварању емоционалне равнотеже – што ће увек бити од користи у нашим романтичним везама.

Како то учинити: Рамена треба да буду директно преко зглобова, а кукови изнад колена. Удахните у "мачку", савијајући леђа и увлачећи стомак у кичму, са прегибима лактова окренутим један према другом. Издахните у "краву", спуштајући стомак и подижући срце напред и горе. Поновите неколико пута.

2. ПОЗА СРЕЋНЕ БЕБЕ 

Ова поза - и сва где се отварају кукови - одлична је за ослобађање од стреса и анксиозности. Срећна беба ослобађа доњи део леђа глутеус и истеже тетиве и кичму. Такође помаже у ублажавању умора док смирује нервни систем. Готово је немогуће не осетити осећај забаве и радости у овој пози, што се може превести у спаваћу собу; јер секс би требало да буде забаван. Поза срећна беба може вам помоћи да прихватите своју младалачку радозналост. Осим тога, то је и варијација мисионарског положаја. Да бисте то испробали у кревету, почните у мисионарском положају са партнером на врху, а затим испружите ноге и омотајте их око торза вашег партнера.

Како то учинити: Повуците колена према пазуху док савијате лактове. Ставите глежњеве директно преко колена и не заборавите да савијете стопала. Издужите кичму и наставите да притискате доњи део леђа у простирку.

3. МОСТ

Ова поза помаже у отварању и јачању карличног дна. Јачање ових мишића помаже у смањењу болова током секса и чак може учинити добре ствари, па, боље. Поза моста не само да пружа интензивно истезање флексора кука, већ и тонира вагину и побољшава оргазам. Држање моста је слично извођењу кегела јер стежете исте мишиће карлице. Поза моста отвара груди и горњи део леђа, повећавајући циркулацију и дисање. Такође тонира ноге, а код мушкараца, стискање глутеуса заједно помаже да се побољша ејакулација и проток крви у гениталном подручју.

Како то учинити: Лезите на леђа. Савијте оба колена и поставите стопала у ширини кукова са коленима у линији са глежњевима. Ставите руке на под и раширите прсте. Подигните карличну регију од тла, дозвољавајући торзу да га прати, али држите рамена и главу на поду. Задржите позу 5 секунди и поновите неколико пута. 

4. ПОЗА ОРЛА 

Орао је тако секси, чак је и у Кама Сутри. Да бисте добили највећу корист од орлове позе, важно је да активно стиснете унутрашњу страну бутина. Када отпустите ноге, свежа крв и кисеоник јуре у карлични део, преплављујући грлић материце, припремајући цело подручје за нешто слатко љубавно! Поред тога, ова поза захтева стабилност и лакоћу што је корисно за смањење стреса и анксиозности. 

Како то учинити: Главни зглобови вашег тела треба да буду поравнати доле у ​​средини. Савијте колена. Држите баланс на десној страни. Усмерите поглед у тачку испред себе. Закачите врх левог стопала иза десног листа. Спустите леву руку испод десне. Нежно умотајте руке и шаке заједно и подигните лактове према небу да бисте помогли да растегнете рамена и задњи део срца. Повуците стомак према кичми, а тртичну кост мало надоле. Уземите се кроз сва четири угла вашег стојећег стопала. Задржите 5-10 удисаја. Поновите на другој страни тако што ћете омотати супротне ноге и руке једна око друге.

5. ГОЛУБ СА ЈЕДНОМ НОГОМ 

Постоје многе варијације ове вежбе и све су одличне за истезање и отварање и ослобађање дубоке напетости у куковима, стављајући ум у режим потпуног опуштања. Затегнути кукови могу учинити секс непријатним, а такође могу да вас спрече да покушате са различитим сексуалним положајима. Ова поза побољшава вашу способност да створите осећај сексуалне интимности са својим партнером.

Како то учинити: Ставите леву потколеницу паралелно са врхом простирке, привлачећи пету ближе препонама. Ставите десну ногу у праву линију иза себе. Полако се спустите на подлактице и наслоните главу на руке, блок или на простирку. Задржите 10 удисаја пре него што пређете на другу страну.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas