Oglas
· · Komentari: 0

JOGA vam može poboljšati SEKSUALNI ŽIVOT: Ovih PET POZA pružaju snagu i fleksibilnost! (VIDEO)

Redovna praksa joge uči svesnosti o sadašnjem trenutku i što više budete prisutni sa svojim partnerom, to će iskustvo biti bolje.

1648221700_yoga-g14d28979d_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Redovna praksa joge uči svesnosti o sadašnjem trenutku i što više budete prisutni sa svojim partnerom, to će iskustvo biti bolje. Osim toga, studije su pokazale da joga može poboljšati seksualnu želju, uzbuđenje, orgazam i ukupno seksualno zadovoljstvo. Kako? Povećanjem cirkulacije u predelu karlice, aktiviranjem i angažovanjem jezgra tela, izoštravanjem fokusa i povećanjem nivoa kiseonika.

Pročitajte još: Pet poza koje će odati svakog MUŠKARCA da mu se baš vi dopadate

Glavna prednost joge je upravljanje stresom. Stres može imati mnogo negativnih efekata na telo, a smanjena seksualna želja je jedan od njih. Joga vas takođe uči kako da slušate svoje telo i kako da kontrolišete svoj um, što dovodi do bolje komunikacije sa partnerom.

Ovo su 5 najboljih joga poza za bolji seks. Možete nam se zahvaliti kasnije.

1. POZA MAČKE/KRAVE 

Protok između poza mačke i krave ne samo da pomaže u buđenju i unosi veću fleksibilnost kičmenog stuba, već i jača mišiće karličnog dna. To su mišići koji se kontrahuju tokom orgazma, tako da njihovim jačanjem možete stvoriti kontrolisanije i intenzivnije orgazme. Ovi pokreti takođe toniraju kuk i karlicu, povećavajući dotok krvi u ta područja i jačajući mišiće koji podržavaju vaše genitalije, što može dovesti do bolje seksualne funkcije i performansi. Mačka/Krava takođe pomaže u oslobađanju od stresa i stvaranju emocionalne ravnoteže – što će uvek biti od koristi u našim romantičnim vezama.

Kako to učiniti: Ramena treba da budu direktno preko zglobova, a kukovi iznad kolena. Udahnite u "mačku", savijajući leđa i uvlačeći stomak u kičmu, sa pregibima laktova okrenutim jedan prema drugom. Izdahnite u "kravu", spuštajući stomak i podižući srce napred i gore. Ponovite nekoliko puta.

2. POZA SREĆNE BEBE 

Ova poza - i sva gde se otvaraju kukovi - odlična je za oslobađanje od stresa i anksioznosti. Srećna beba oslobađa donji deo leđa gluteus i isteže tetive i kičmu. Takođe pomaže u ublažavanju umora dok smiruje nervni sistem. Gotovo je nemoguće ne osetiti osećaj zabave i radosti u ovoj pozi, što se može prevesti u spavaću sobu; jer seks bi trebalo da bude zabavan. Poza srećna beba može vam pomoći da prihvatite svoju mladalačku radoznalost. Osim toga, to je i varijacija misionarskog položaja. Da biste to isprobali u krevetu, počnite u misionarskom položaju sa partnerom na vrhu, a zatim ispružite noge i omotajte ih oko torza vašeg partnera.

Kako to učiniti: Povucite kolena prema pazuhu dok savijate laktove. Stavite gležnjeve direktno preko kolena i ne zaboravite da savijete stopala. Izdužite kičmu i nastavite da pritiskate donji deo leđa u prostirku.

3. MOST

Ova poza pomaže u otvaranju i jačanju karličnog dna. Jačanje ovih mišića pomaže u smanjenju bolova tokom seksa i čak može učiniti dobre stvari, pa, bolje. Poza mosta ne samo da pruža intenzivno istezanje fleksora kuka, već i tonira vaginu i poboljšava orgazam. Držanje mosta je slično izvođenju kegela jer stežete iste mišiće karlice. Poza mosta otvara grudi i gornji deo leđa, povećavajući cirkulaciju i disanje. Takođe tonira noge, a kod muškaraca, stiskanje gluteusa zajedno pomaže da se poboljša ejakulacija i protok krvi u genitalnom području.

Kako to učiniti: Lezite na leđa. Savijte oba kolena i postavite stopala u širini kukova sa kolenima u liniji sa gležnjevima. Stavite ruke na pod i raširite prste. Podignite karličnu regiju od tla, dozvoljavajući torzu da ga prati, ali držite ramena i glavu na podu. Zadržite pozu 5 sekundi i ponovite nekoliko puta. 

4. POZA ORLA 

Orao je tako seksi, čak je i u Kama Sutri. Da biste dobili najveću korist od orlove poze, važno je da aktivno stisnete unutrašnju stranu butina. Kada otpustite noge, sveža krv i kiseonik jure u karlični deo, preplavljujući grlić materice, pripremajući celo područje za nešto slatko ljubavno! Pored toga, ova poza zahteva stabilnost i lakoću što je korisno za smanjenje stresa i anksioznosti. 

Kako to učiniti: Glavni zglobovi vašeg tela treba da budu poravnati dole u ​​sredini. Savijte kolena. Držite balans na desnoj strani. Usmerite pogled u tačku ispred sebe. Zakačite vrh levog stopala iza desnog lista. Spustite levu ruku ispod desne. Nežno umotajte ruke i šake zajedno i podignite laktove prema nebu da biste pomogli da rastegnete ramena i zadnji deo srca. Povucite stomak prema kičmi, a trtičnu kost malo nadole. Uzemite se kroz sva četiri ugla vašeg stojećeg stopala. Zadržite 5-10 udisaja. Ponovite na drugoj strani tako što ćete omotati suprotne noge i ruke jedna oko druge.

5. GOLUB SA JEDNOM NOGOM 

Postoje mnoge varijacije ove vežbe i sve su odlične za istezanje i otvaranje i oslobađanje duboke napetosti u kukovima, stavljajući um u režim potpunog opuštanja. Zategnuti kukovi mogu učiniti seks neprijatnim, a takođe mogu da vas spreče da pokušate sa različitim seksualnim položajima. Ova poza poboljšava vašu sposobnost da stvorite osećaj seksualne intimnosti sa svojim partnerom.

Kako to učiniti: Stavite levu potkolenicu paralelno sa vrhom prostirke, privlačeći petu bliže preponama. Stavite desnu nogu u pravu liniju iza sebe. Polako se spustite na podlaktice i naslonite glavu na ruke, blok ili na prostirku. Zadržite 10 udisaja pre nego što pređete na drugu stranu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas