Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ НАЧИН ДА НЕКОГА ОСТАВИТЕ: Савети стручњака који су свима некад затребали

Професионални психолог је поделио савете о томе како оставити некога са самопоуздањем, као и своје најбоље савете о томе шта да урадите ако се не носи добро са одбијањем

1648228424_woman-g5b61f8762_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Није лако некоме рећи да га једноставно не волите, али с друге стране, неминовно ћете се некад наћи у ситуацији да то морате да саопштите некоме. А одбацивање је нешто чега се већина људи плаши – посебно у овом модерном добу.

Модерно доба пуно замки

Клинички психолог Мишел Пал каже да су друштвени медији „нагласили“ наш осећај одбачености – било да је то некоме ситуација када вам неко не одговара сатима на поруку или у апликацији за упознавање.

Ослободите се било каквог условљавања да будете 'превише фини' и претерано одговорни за емоције других

Такође је открила да ће они који користе апликације за састанке као што су Хинге, Бумбле и Тиндер вероватно морати некога да одбију у неком тренутку. А процес може изазвати невероватну анксиозност.

Прочитајте још: Зашто су опасне повишене масноће у крви? Корак од инфаркта и можданог удара

Мишел је рекла за Фасхион Јоурнал: „Свако са барем неким нивоом здраве емпатије ће осетити малу анксиозност када одбија друге, јер је тешко видети да неко други пати."

Рекла је да би неки могли доживети тако велику анксиозност због тога што ће морати да одбију неког другог да би то могло да омета њихов свакодневни живот или да их примора да одржавају везу дуже него што би требало.

Фото: Пиксабеј

Мишел тврди да ови типови људи „можда имају превише емпатије, недостају им вештине асертивности или здраве границе, или се 'персонализују' и преузимају превише одговорности за емоције друге особе”.

Додала је да је срела многе жене које су биле прожете анксиозношћу када су откачиле мушкарца - али и неке којима је тешко да поставе границе.

Она верује да ово питање долази од тога што су жене социјализоване да буду „нежне, љубазне и емпатичне“ јер су нас учили да будемо фини и да бринемо о осећањима других људи – али то може бити „емоционални терет“.

Два кључна савета

Мишелин кључни савет за решавање одбијања је да се подсетимо „то је увек био нормалан део свакодневног живота за све нас – даћемо "корпу" и добићемо "корпу"“.

Прочитајте још: НЕ ОДУСТАЈТЕ од везе док не урадите ОВИХ 5 ствари

Она је објаснила: „Ослободите се било каквог условљавања да будете 'превише фини' и претерано одговорни за емоције других тако што ћете се подсетити да не радите ништа лоше и да сваки човек има право да изабере праву особу за себе и то ће неизбежно довести да понекад одбацујете друге, и не можете бити одговорни за то како се осећају или реагују на то одбијање.

„Такође је веома корисно запамтити да одбијањем некога чините му услугу на дуге стазе, јер им дајете прилику да оду и пронађу некога са ким се боље слажу и коме би се могли свидети много више него вама."

Ако то не поднесу добро, она додаје: „Поставите све границе – на пример, можете рећи особи да желите да очувате мир и да не желите да вичу на вас или да вас вређају и да ако наставе у том маниру, мораћете да их блокирате."

„Али ако особа показује знаке ухођења, узнемиравања или насиља, позовите полицију или локалну организацију за помоћ жртвама насиља."

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas