Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

НЕ ОДУСТАЈТЕ од везе док не урадите ОВИХ 5 ствари

Прилично је уобичајен консензус да љубав захтева посао. Ипак, 80 одсто Американаца млађих од 30 година верује у сродну душу , идеју да постоји једна савршена особа која само чека да буде пронађена

1647896197_man-gb988e42ff_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Постизање дуготрајне љубави обично није лако, чак и када упознамо праву особу. Међутим, то такође није бескрајно напоран подухват који захтева више борбе него што нуди задовољство. Па како да знамо када да одустанемо од везе, а када да се боримо за њу?

Пет ствари које треба испробати пре него што се опростите од везе:

1. Размислите о томе шта вас је спојило.

Не бирамо увек партнере из правих разлога. Понекад бирамо људе који нас изазивају, који нас гурају да растемо и ширимо наше светове. Други пут бирамо људе чија се одбрана и негативне особине уклапају са нашим. Ако смо склони да будемо пасивни или неодлучни, можемо изабрати некога ко је насртљив и доминантан. Али управо они квалитети који нас прво привлаче могу постати разлози због којих се растајемо.

Прочитајте још: ИЗ ЖЕНСКОГ УГЛА: Ово је оно што жене ЗАИСТА желе у кревету и шта им "убија расположење"

Иако наш избор партнера понекад може бити погрешан, он није увек крив за пропаст везе. Ако привлачност и узбуђење које смо осетили на почетку почну да бледе, то не мора да значи да смо изабрали погрешну особу.

Уместо фокусирања на нашег партнера, треба да одустанемо од случаја, удахнемо и не реагујемо бурно, користећи технику једностаног разоружавања

Зато је толико важно да узмемо у обзир наша рана осећања у вези. Ако смо у једном тренутку били истински заљубљени у некога, могуће је да се та осећања врате. Требало би да размислимо о томе шта нас је привукло нашем партнеру и месецима или годинама заједничке историје у којој смо уживали у активностима, наклоности и интимности. Затим можемо потражити праве разлоге зашто су се ствари окренуле на горе и направити промену која нас враћа на та почетна осећања и има трајни утицај.

2. Покушајте да прекинете своју рутину.

Један од главних разлога због којих веза не успева је то што је пар ушао у „фантазијску везу “. Фантазијска веза је термин који описује илузију повезаности коју многи парови формирају у неком тренутку своје везе.

Фото: Пиксабеј

Можемо почети да се ослобађамо фантазије тако што ћемо променити начин на који се односимо у нашој вези. Мој пријатељ је недавно усвојио ову стратегију одлучивши да преузме више иницијативе у својој вези, уместо да се пасивно слаже са оним што је његов партнер одлучио. Урадио је то за себе не очекујући ништа од свог партнера. На његово изненађење, међутим, ова промена у њему је донела веома позитиван одговор од његове девојке, која је ценила што се изражавао и имао одређено гледиште. 

3. Утврдите да ли ваша прошлост утиче на вашу садашњост.

Често партнери чине карикатуру једни других. Почињу да усмеравају пажњу на све недостатке које њихов партнер има, чак их увеличавају и банализују њихове предности. У суштини, они почињу да изобличавају свог партнера, понекад постајући критични према особинама којима су се некада дивили или су их сматрали забавнима.

Пречесто ризикујемо да пројектујемо на нашег партнера и видимо га кроз неисправан филтер који одражава стварност наше прошлости. Да бисмо помогли да се ухватимо у коштац са овим, можемо размислити о тренуцима када нас је партнер провоцирао, а затим се запитати шта смо урадили непосредно пре тога. Да ли смо приговарали, жалили се, били хладни? Ако препознамо понашања којима се бавимо да бисмо поново створили стару динамику, можемо почети да мењамо наше начине интеракције како бисмо се вратили на много чистији, аутентичнији начин односа са нашим партнером. 

4. Препознајте своје страхове од интимности.

Када се уплашимо, склони смо да се удаљимо од партнера. Ми се свађамо, постајемо критичнији, чак и љутито реагујемо на комплименте или љубавна дела. Више од свега, почињемо да задржавамо особине које је наш партнер некада волео код нас. Можда престанемо да будемо тако нежни или авантуристички расположени. Можда се опиремо упуштању у активности у којима смо заједно уживали са нашим партнером.

Прочитајте још: ИЗ МУШКОГ УГЛА: Ово је оно што мушкарци ЗАИСТА желе у кревету и фраза која их одмах одбија

Када ваш партнер покаже љубав према вама, прихватите га. Вратите поглед пун љубави. Не одбијајте његове или њене комплименте. Иако вам може бити тешко или непријатно, покушајте да прихватите љубав која је усмерена према вама, а да не кажете или не учините нешто што би могло да прекине осећања вашег партнера.

5. Једнострано разоружати.

Сви односи имају загрејане тренутке напетости. Како ови тренуци настају све више и више и када почињемо да гледамо на свог партнера критичније, можда ћемо почети да градимо тужбу против њих. Ово је прилично лако урадити, јер ниједна особа није савршена, а њихове грешке увек можемо сврстати у одређене категорије недостатака.

Уместо фокусирања на нашег партнера, веома ефикасна техника коју треба усвојити је једнострано разоружавање. То значи да одустанемо од случаја, удахнемо и не реагујемо бурно, без обзира шта наш партнер уради или каже. Покушајте да имате отворен и саосећајан став према њима и да одговорите са разумевањем. Немојте се фокусирати на то да их исправите или да им кажете шта могу да ураде да промене. Уместо тога, требало би да се фокусирамо на преузимање пуне одговорности за наш део динамике. Требало би да изаберемо да будемо блиски него да будемо у праву. 

БОНУС ВИДЕО: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas