· · Коментари: 0
РАСКИД

Ово су 10 доказа да развод теже пада мушкарцима

Сматра се да су жене нежнији пол те зато теже подносе развод. Међутим, супротно је.

1609316481_Depositphotos_76000685_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Према Светској здравственој организацији, код мушкараца се депресија јавља далеко чешће него код жена. Развод је стресан и за мушкарце и за жене, а у овом тексту вам доносимо приче и примере зашто је баш мушкарцима овај животни период тешко пао.

Прочитајте још: Постоји 6 фаза после раскида кроз које морамо да прођемо: Која је најкритичнија?

1. Фактор изненађења:

Иако постоје јасне назнаке да у браку постоји проблем, за мушкарца може развод бити као "гром из ведра неба".

Мушкарац је вероватно склон томе да мисли да ствари могу да се поправе. Иако је жена мужу рекла да није задовољна са њим много, много пута, мушкарац ипак њене речи није доживео као звона за узбуну. Сматрао је да се то жена рекла зато што воли да се жали, да му нешто пребацује. Био је сигуран да је све уреду. Жена када види, да њени покушаји да мужу укаже на проблем не успевају, затражи развод. И ту одлуку је донела пажљиво, јер уосталом, она је покушала да му укаже на проблеме, а он ништа није решио. Сада је мушкарац ођедном у шоку.

2. Мушкарац не зна да тугује

Развод је ударац, туга, губитак. А то значи да је потребно време да се тај губитак прежали. Потребно је време да будете тужни, да плачете, да разговарате са вољеним људима. Мушкарци не плачу. Процес туговања може резултирати преоптерећењем, а не искреним разговором са пријатељима о томе како се човек осећа у тим моментима.

Прочитајте још: Муж ме је ПЛАЧУЋИ пробудио усред ноћи са једним ЗАХТЕВОМ: Имам само 31. годину, је ли ово НОРМАЛНО?

Мушкарци често не знају са ким могу да разговарају о томе да развод боли!

3. Мушкарац је често одвојен од своје деце после развода.

Застрашујуће је када су родитељи раздвојени од своје деце. Када се са њима можеш састати само у одређено време и под одређеним условима. Не постоји начин да са њима будете сваки дан, да их посматрате како расту, да делите њихову радости и њихову тугу – а тек то може бити застрашујуће!

4. Мушкарац губи идентитет.

Ако је пре развода био глава породице и муж, шта је сада? Мушкарцима је тешко да се "натерају" на брак, на статус мужа, а још им је теже када без њега остану.

Прочитајте још: Вечити проблем: Зашто мушкарцима може бити тешко да слушају жене док причају?

5. Мушкарци се журе са започињање нових веза

У жељи да сам себи докаже да је вредан, мушкарац ће брзо да утрчи у други брак или везу. Уместо да чека да се смири после развода, он затвара очи и „скаче“. И то је за већину мушкараца већи проблем од развода.

6. Стрес након развода утиче на сва подручја живота

Због осећаја кривице, огорчености и губитка, човеку је тешко да се сконцентрише на посао. Тешко му је да послује, зарађује… Због тога већина мушкараца неретко остаје без посла одмах после развода.

Прочитајте још: Савет који би могао да помогне многим паровима: Како да обновите љубав?

7. Мушкарац не може да замисли како даље да живи

Мушкарци немају високу флексибилност и способност да се брзо прилагоде променама, за разлику од жена. Они ће себи да створе црну слику ситуације: готово је, ово је крај. И проћи ће много док мушкарац не схвати којим путем даље да крене.

8. Терет финансијских обавеза

Мушкарцу је непријатно и тешко да даје новац жени која више није његова. Па чак и ако је тај новац за издржавање његове деце, њему то не пада лако. Када је био у браку, тај новац који је давао био је за негу, пажњу, тањир чорбице...

Прочитајте још: Проверите да ли сте у вези са НАРЦИСОМ, јер ако ради ОВУ ствар то је ОН

9. Погоршање здравља

Мушкарац цвета у породици, док у самоћи пропада. Јер жена (мајка и супруга) надгледа здравље целе породице. Кува ручак, пере суђе, пере веш, пегла, подстиче свог човека да се храни правилно, да вежба, шета итд. Мушкарац обраћа пажњу на своје здравље само када је јако лоше, а пре тога не.

10. Мушкарцу је тешко да затражи помоћ

Радије би туговао сам, засипајући бол јаким пићем, него да се обрати психологу или пријатељима за раговор. Он никад и никоме неће рећи о томе колико га боли развод и колико сумња у себе.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.