Oglas
· · Komentari: 0
VEZE

Proverite da li ste u vezi sa NARCISOM, jer ako radi OVU stvar to je ON

Narcisi nikada nisu sami, jer ne mogu da budu sami...

1608624710_Depositphotos_153836566_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Kako najbrže da prepoznamo narcisa? Psiholog i psihoterapeut Vesna Petrović kaže da su neke od njegovih osobina vrlo vidljive:

- Za početak, prepoznaćete ga po tome što svaku ili svaku drugu rečenicu započinje sa "Ja". To je normalno, jer se ceo njegov svet vrti oko njega, pa ta zaokupljenost sobom ne može da ostane prikrivena - kaže Petrovićeva.

Pročitajte još: Uran u Biku u januaru donosi finansijski ZEMLJOTRES: Da li treba ulagati u zlato i KRIPTOVALUTE?

Ona upozorava da narciza ne zanima niko drugi i zato prekida razgovore u kojima on nije tema, omalovažava vaše uspehe, jer su samo njegovi važni, a kada mu ne dajete komplimente, odlazi, jer nema šta tu da radi.

Obavezno su u vezi
Narcis ima veliku potrebu da stalno bude u vezi, jer na taj način dobija osobu koja će hraniti njegov ego i bodriti ga.
Narcis ne sedi ispred ogledala, već telefona!

- Ne računajte na to da će on biti taj koji vas hvali ili bar ponekad pohvali. Može da se desi da se zaplače bez razloga samo kako bi "isprosio" neku lepu reč.

Mnogi misle da je narcis onaj ko se stalno gleda u ogledalo, ali može da prođe i bez toga, jer je sada moguće "ogledanje" i na profilima društvenih mreža. Dovoljno je da ga uhvatite kako po ceo dan gleda svoje fotografije i broji lajkove, nervozan kada vidi da ih je manje nego što je očekivao - ističe Petrovićeva.

Pročitajte još: Suzana Ban upozorava: Jupiter i Saturn su najavili NOVI SVET, pripremite za novo doba

Narcis se možda ne prepoznaje na prvi pogled, ali na drugi razgovor njegova ličnost može lako da se razotkrije. Stručnjaci kažu da on čak ni ne nastoji da se pretvara, već ponekad otvoreno pokazuje svoju nadmenost misleći da će tako privući što veću pažnju i interesovanje. Ali, iza pretenciznosti se zapravo krije nedostatak istinskog samopouzdanja, koje se zato veštački "bilduje" komplimentiranjem druge strane bez koje bi sve bilo uzalud.


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas