Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Познати руски психотерапеут открива зашто данашњи бракови пропадају

Познати психотерапеут Михаил Литвак открива нам тајне брака.

1605012126_Capture8555.JPG
Фото: Принтскрин / јутјуб / Самопознание.ру
Oglas

У последње време бракови нам изгледају као социјална катастрофа: број развода готово се изједначио са бројем склопљених бракова. Према психолозима, то се дешава јер људи улазе у бракове из низа смешних разлога, а најмањи број њих жели да уђе у брак да би засновали породице.

Познати психотерапеут Михаил Литвак говори о томе ко може да оснује срећну породицу, а ко ће сигурно завршити код адвоката потписујући папире за развод.

Прочитајте још: 6 СТВАРИ које ће партнер урадити уколико жели БРАК

- Срећне породице постоје. Али има их веома мало, недовољно. И сам сам истраживао породице. На 11.000 породица, само 3 су биле срећне. Али што је најважније, само срећне породице су нормалне, остало је патологија – заједница двоје несрећних људи.

На 11 хиљада испитаних породица, само су 3 биле срећне!

Зашто има толико развода?

Фото: Депозит

- То је зато што су људи слабо образовани. Нису научени да размишљају, нису научени да бирају мужа или жену. Спровели смо анкету – која изјава љубави ће вам се више свидети? Предложили смо следеће опције: "Не могу да живим без тебе", "Никад те нећу повредити" или "Проведимо живот заједно".

75% жена је изабрало реченицу: "Не могу да живим без тебе", али никоме се није свидела реченица: "Проведимо живот заједно".

Прочитајте још: 4 РАЗЛОГА који стоје на путу ка браку и 5 РАЗЛОГА због којих ће вам брак трајати до краја живота!

Шта је љубав?

- Љубав је када се активно занимаш за живот и развој особе коју волиш. Сви кажу: па немам кога да волим! Али, да ли знате како да волите?

Да ли знате како да волите?

А шта се дешава са љубављу како време пролази?

- Временом љубав може постати само јача. Ако то није била права љубав, онда постаје све гора и гора!

Како брак схватају мушкарци, а како жене?

- Мушкарци и жене брак гледају сасвим другим очима. Прво треба да постанете мушкарци или жене, а затим да градите породицу. Само физички здрава, духовно развијена и финансијски успешна особа има право да створи породицу. Сви остали су аматери који не могу да створе ништа добро.

Прочитајте још: Ваше лице открива какви сте у љубави

Фото: Депозит

Ако је веза започела сексом, каква јој је будућност?

- До секса мора да дође касније. И у почетку мора постојати заједнички поглед на свет. Љубав није када се гледају, већ када гледају у истом правцу. Канадски истраживачи су дефинисали четири фактора која брачни пар чине снажном а то су: исти поглед на свет, исти поглед на храну, добар секс, жеља да гледате једно у друго.

А када се породица заснива само на томе зато што је њима двома добар секс, у томе нема ништа добро

Мушкарци се често упоређују са другим мушкарцима и сматрају да је варање обавезно и да се подразумева.

Прочитајте још: Којој врсти заљубљених парова припадате? Откријте КЛИКОМ и сазнајте одговор!

До варања долази јер су људи погрешили у избору сапутника. Ако сте се оженили (удале) за погрешну особу, природно је да неког другог заволите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas