Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Реченица коју МУШКАРЦИ не подносе: Када је чују одмах ПОМИСЛЕ на најгори сценарио

Три речи које мушкарци мрзе да чују од жена

1669738002_Foto-Shutterstock-muskarci.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Прилично је познато да мушкарци и жене различито комуницирају – та једноставна чињеница била је темељ за многе комичне серије који су се годинама приказивале на телевизији. Али родна подела у комуникацији занимљива је за истраживање, посебно у смислу односа.

Проучавајући низ истраживања испоставило се да постоји израз који мушкарци највише мрзе да чују – од свега: ‘Морамо да разговарамо.’

То зовемо ‘фраза која је покренула хиљаду раскида’.

Прилично је лако стрепити од разговора који следи након што неко изговори те три речи.

Резултати су показали да невероватних 89 посто мушкараца претпоставља најгоре када им партнерка каже: „Морамо да разговарамо“, док, поређења ради, само 61 посто жена има исту реакцију на ту фразу.

Прочитајте још: Због раскида је мислила да ће умрети, а сада му је посветила песму: Џенифер Лопез кроз баладу описала љубав према Бену Афлеку

Те три мале речи могу имплицирати много више него што се чини. У књизи Стива Харвија из 2009. под називом ‘Понашај се као дама, размишљај као мушкарац’, он објашњава зашто се чини да мушкарци толико мрзе те речи.

У књизи је написао: ‘За мушкарца је мало речи тако претеће као те три. Тај израз за мушкарце може да значи само две ствари: или смо урадили нешто лоше или, што је још горе, жена стварно и буквално само жели да разговара.’

Харви у основи истиче да мушкарци више воле да ‘поправљају’ него да ‘разговарају’.

Даље пише: ‘Ово не значи да никада нећете имати разговор са својим мушкарцем који ће трајати дуже од два минута. Схватамо да ћемо понекад морати да дамо мало више у смислу комуникације с партнеркама – да ћемо с времена на време морати да се отворимо и откријемо шта нам се догађа у главама.’

Харви завршава своје ставове пишући: ‘Наравно, било би много боље када би жене престале да започињу разговор речима ‘морамо да разговарамо’. У тренутку кад то кажете мушкарац прелази у дефанзиву, облива га зној, а ми се брзински присећамо догађаја од прошлих недеље, покушавајући да схватимо у чему смо погрешили, када смо то урадили и како ћемо то поправити да више не будемо у невољи.’

Он нуди решење за коришћење друге фразе за почетак разговора, попут: ‘Душо, гледај, све је ок, само бих волела да попричамо о нечему’.

Дакле, шта се може закључити из свега овога? Покушајте да пронађете нови начин за започињање тешких разговора.

Занимљиво је да су жене агресивније кад треба решити проблеме у вези; више од половине њих (54 посто) жели директно да се суочи с проблемом и одмах разговара о њему. У међувремену, 44 посто мушкараца то жели да избегне, пише Yоур Танго.

Међутим, пре него што осудимо мушкарце што не желе да се носе с проблемима, треба споменути да 40 посто мушкараца признаје да губе контролу над својим осећањима током интензивног разговора, па би се могло рећи да мушкарци желе да поштеде своје партнерке свог губитка контроле кад не желе да разговарају.

Да будемо искрени, добра комуникација с партнером кључна је и за задовољавајући сексуалан живот. Тридесет и два посто жена и 28 посто мушкараца мање су заинтересовани за секс кад имају проблеме у комуникацији.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas