· · Коментари: 0
СВАЂА

Шта свађе откривају о вашој вези?

Свађе су нормална појава у свакој вези и браку, али тема свађе може сакрити много дубље проблеме које би требало одмах решавати.

1617474060_Depositphotos_44863977_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ово су најчешћи разлози свађа међу паровима:

1. Новац

Ако се свака ваша свађа врти око новца, вероватно желите другачије ствари од живота.

- Према мом искуству, људи мисле да се свађају због недостатка новца, али у већини случајева заправо се свађају због разлика у вредностима - рекла је за Превентион, психотерапеуткиња Кимберли Мофит.

Обоје размислите о својим приоритетима, а затим разговарајте о краткорочним и дугорочним плановима. Можда ћете схватити да желите да штедите за различите ствари или ћете пак установити да имате заједнички циљ према којем ћете кројити финансијску ситуацију. Имајте на уму како то што тренутно не желите исте ствари неће нужно узроковати крах везе. Докле год имате разумевања једно за друго и поштујете међусобне циљеве или амбиције, сваки проблем се може решити уз компромис. Међутим, ако ви размишљате о дизању кредита за стан, а ваш партнер жели мотор можда је стварно време да размислите о томе куда води ваша веза.

Прочитајте још: Битан је облик, одстојање, па чак и боја: Да ли знате да лице мушкарца открива тајну?

2. Кућни послови

Ово је једна од најчешћих свађа у свакој вези. Многе жене на себе преузимају већину обавеза везаних за кућу и не могу никако да натерају своје партнере да се прихвате посла. У почецима везе то можда и не изазива велике проблеме, али након неког времена с разлогом долази до нервозе и замерања. Ако сте партнера сто пута замолили да покупи веш, опере судове или покупи мрвице које је оставио на кухињском столу, а он то ни једном није урадио, изгледа да сте у вези са особом која уопште не поштује вас ни ваше време.

Будите одлучни и тражите правилну расподелу кућних послова.

Мушкарац који вас воли прихватиће то без поговора и радиће на томе да се реши лоше навике сеђења на каучу док ви око њега усисавате и бришете прашину. У вези би обоје требало да будете равноправни у сваком погледу, па тако и када су у питању кућни послови. Ако и даље упорно одбија да помаже, објасните му да нећете бити слушкиња некоме ко то не цени и не заслужује.

Прочитајте још: Ако на првом састанку осетите ове четири емоције, онда је та особа права за вас

Фото: Депозит

3. Породица

Психотерапеуткиња Џејн Грир каже да свађе везане за чланове породице заправо упућују на то да се један од партнера не осећа довољно важно у вези. На пример, ако вам партнер замера то што се редовно виђате са својим члановима породице, а његову виђате пар пута годишње, дубоко у себи сматра да он вама заправо није приоритет.

Покушајте да нађете баланс у дружењу са својом и његовом породицом.

Ако се ваше породице слажу, чешће планирајте заједничка дружења. У случају несређене ситуације у којој се једноставно не разумете добро у кругу породице, отворено разговарајте о томе што вам смета код појединих чланова и зашто вам је непријатно у њиховом друштву. Овакве проблеме никако не смете трпати под тепих и избегавати расправу о њима јер ћете их само додатно продубити.

Прочитајте још: Опростите превару само ако вам партнер обећа ЈЕДНУ ствар

4. Секс

Свађе везане за најинтимније тренутке могу настати из бројних разлога. Без обзира на повод, корен сваке овакве свађе је недостатак комуникације која упућује на то да нисте у вези у којој отворено разговарате о свему и нисте спремни на јасно изражавање властитих жеља.

О проблемима који се тичу сексуалног живота немојте расправљати уочи, током или након односа.

То би у вама или партнеру могло изазвати одбрамбени став или пак осећај неугоде и срама, а то никако не желите. Секс је важна тема која заслужује да јој посвећујете пажњу током озбиљних свакодневних разговора, а не само успутна тема о којој ћете кратко попричати након односа.

Прочитајте још: Шта омиљена ПОЗА у кревету говори о вама: Људи који воле позу "пса" сушта су супротност од "мисионара"

Запамтите да за добар сексуални живот који ће вас у потпуности задовољавати нису важне позе или техника него апсолутна искреност и поверење. Отворено партнеру причајте о својим жељама. Ако желите да му објасните шта не волите у кревету учините то на дипломатски начин и реците му да ипак преферирате нешто друго и да вас баш са тим потезима доводи до лудила.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.