Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли су банане безбедне за псе? Одличан су извор витамина, а ево шта би могле да донесу псима

Као одличан извор калијума, влакана, витамина Ц и Б6, банане представљају савршен избор за ужину у току дана

1669209198_shutterstock_1918980086.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ово популарно тропско воће је уједно и врло укусно и људи га често користе за припрему разних посластица. Али, да ли банану смете да понудите и вашем верном пријатељу псу?

Предности банане за псе

Према речима ветеринара потпуно је безбедно псима понудити банану као вид ужине у току дана. Штавише многи ветеринари саветују власницима да уместо класичних куповних псећих посластица бирају банане као здравију варијанту за ужину, јер оне у себи немају штетних масти и соли. Иако је псима дозвољен одређени проценат људске хране, у пракси се показало да они нису баш љубитељи истих намирница као и ми. Међутим, банане су те које би им се могле свидети. Осим тога, здравствене предности банана су фантастичне када су пси у питању. Калијум из њих им је потребан за правилно функционисање мишића, а витамин Ц за јачање имуног система.

Прочитајте још: Да ли пси могу да се ЗАЉУБЕ? Стручњаци објаснили како наши љубимци доживљавају емоције

Потенцијални здравствени проблеми

Постоје бројне посластице које у себи садрже банане, које јесу безбедне за људе, али не нужно и за псе. Када је ваш љубимац у питању требало би да се држите искључиво воћке, јер посластице за људе обично у себи садрже доста шећера. Такође, важно је истаћи да и банане у себи имају одређени проценат шећера због чега је битно држати под контролом псеће порције. Превелика количина банана може довести до гојазности код паса, па чак и до дијабетеса.

Да ли пси смеју да једу кору од банане?

Иако је језгро банане сигурна опција за вашег пса, требало би да избегавате да му дајете кору ове воћке. Наиме, кора банане није токсична, али може бити тешка за варења и као таква створити блокаду у стомаку која може постати животно опасна. Такође, ако пас прогута већи део коре, коју није добро сажвакао постоји опасност од гушења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas