Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како музика утиче на псе? Ево шта каже ново истраживање

Након вишедеценијског истраживања музике и фреквенција, како би сазнао на који начин утичу на људе, Мајкл Тирел је дошао до изненађујућег закључка - музика има велики утицај и на кућне љубимце...

1702737787_shutterstock_1711875769.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Музика може олакшати анксиозност, ублажити нервозно понашање и смањити лајање и режање. Али, постоји победничка формула за музику како би она заиста утицала на нас и наше љубимце, а тајна лежи у фреквенцији.

Током истраживања музике, Тирел је знао да класична музика, попут Моцарта, Бетовена, Баха и других има одређени добар ефекат за љубимце. Али, у стварању музике која има различите фреквенције, пронашао је потпуно нови концепт музике која је на потпуно новом нивоу. То је као музика из лифта - не досађује вам, већ вас заправо опушта. Мајкл је оснивач "Wхолетонес" музике и истоименог канала на YоуТубе-у на којем ставља примере својих радова. Његове колекције се састоје из различитих фреквенција које буде позитивну енергију и смањују било какву негативност.

Али, шта је у ствари фреквенција? Сва музика је креирана уз помоћ фреквенције - а 1 херц значи да постоји један звучни талас по секунди. Тирелова савршена музика, за смиривање паса је компонована на фреквенцији од 396 херца, односно 396 звучних таласа по секунди. Ове ствари неће представљати ништа просечној особи, јер ви знате каква вам се музика свиђа и да ли је добра. Али, оно што не знате јесте да осећате фреквенцију било да сте тога свесни или не. Зато његова музика може бити добра за псе, јер они осећају фреквенцију мало другачије него ми. Упоредите то са пиштаљком за псе - ми је не чујемо, они да, а све због фреквенције.

- Животиње су осетљиве на те фреквенције и могу их чути чак и када је звук доста смањен - рекао је Мајкл. Тако да, ако имате пса који не чује добро (од старости или неког здравственог проблема) пробајте да му пустите музику на фреквенцији од 396 херца. Промене ће се сигурно дешавати у његовом понашању, поготово ако лаје и режи с времена на време.

Следећи пут када ваш љубимац буде у стресној ситуацији, пустите му звукове медитације (или Wхолетонес, Мајлову музику) на одређеној фреквенцији и обратите пажњу на то да ли се његово понашање мења, односно, да ли се смирује.

БОНСУ ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas