Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Преминуо најстарији пас на свету: Боби имао 31 годину (ФОТО)

Алентејски пастирски пас Боби, који је важио за најстаријег пса на свету, угинуо је са 31 годином и 165 дана.

1698067356_shutterstock_331505678.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Боби је угинуо 21. октобра у свом дому у португалском месту Конкеирос, где је од рођења живео са породицом Коста. Вест о његовој смрти објавила је ветеринарка др Керен Бекер, која је више пута посећивала Бобија.

„Овај слатки дечак је зарадио своја крила. Упркос томе што је наџивео било ког пса, његових 11.478 дана на Земљи нису довољни за оне који га воле. Срећно, Боби, научио си нас све што је требало“, истакла је Бекерова.

Боби је званично постао најстарији пас на свету 2. фебруара 2023. године.

Тако је премашио скоро стотину година стар рекорд за најстаријег пса, који је претходно држао аустралијски овчар Блуи, који је доживео 29 година и пет месеци.

Његова старост потврђена је у португалској бази података за љубимце, којом управља Национална унија ветеринара.

Једва преживео

Рођен је као један од четири штенца у објекту где је породица Коста складиштила дрва. Због великог број животиња на фарми, породица је одлучила да се реши нових штенаца.

Боби је, међутим, побегао.

„Отац ми је био ловац, па смо увек имали много паса. Нажалост, у то време су старији људи сматрали нормалним да, уколико нису могли да држе више животиња, закопају младунце у рупу да не би преживеле“, каже Леонел Коста, који је тада имао осам година.

Леонел и његов брат су крили од породице да је Боби преживео, али су их родитељи открили.

„Признајем да су нас казнили кад су сазнали, али је било вредно тога“, истиче Леонел.

Од тада је Боби са породицом и једе храну коју и они једу, али без зачина.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas