Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
како да "поделите" свог љубимца

У свету расте број случајева борбе за СТАРАТЕЉСТВО над кућним љубимцима у току РАЗВОДА

Адвокати ангажовани за разводе пријавили су пораст проблема у вези са власништвом кућних љубимаца

1655741545_dog-gba2be50b8_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Међутим тренутни закони у већини земаља гледају на кућног љубимца као на некретнину, на исти начин као и на телевизор, софу или слику. Стога је то једноставно имовина која се распоређује на исти начин као и друга материјална имовина.

Прочитајте још: Прекинуо перформанс да би помогао човеку: Пси нам опет показују колико им је СРЦЕ ВЕЛИКО (ФОТО)

Постоје изузеци у случајевима развода за животиње велике вредности (нпр. тркачки коњ или шампионска изложна животиња), или ако је кућни љубимац директно повезан са другим финансијским аспектима, на пример када приход породице углавном потиче од узгоја или излагања животиња.

Међутим, за просечног породичног кућног љубимца не постоји правни аргумент о добробити или потребама животиње, а суд можда неће бити вољан да се умеша у спорове о власништву кућних љубимаца. Могуће је да ће се то променити у будућности и да ће судови почети да усвајају тест који је више заснован на добробити, али до тада власници кућних љубимаца могу бити изненађени и разочарани када открију реалност ситуације. Ако постоји писана индикација о намерама страна у вези са овим стварима, то би могао бити веома убедљив, или чак убедљив доказ ако постоји будући спор.  

С обзиром на важност кућних љубимаца за њихове власнике, концепт писменог споразума изгледа као најбоља идеја. Ово ће највероватније бити обухваћено брачним споразумом или споразумом о кохабитацији, али може бити и самосталан документ.  Ако ваш супружник или партнер не пристане да потпише било какву врсту споразума, или ако се услови не могу договорити, онда папирни траг документарних доказа о томе ко плаћа све трошкове везане за животињу остаје најбољи доказ за утврђивање власништва.

Јаке везе које људи развијају са својим кућним љубимцима значе да спорови око власништва и приступа кућним љубимцима могу постати веома емотивни и тешки када се парови раздвоје. Власници кућних љубимаца постају све свјеснији потенцијалних проблема и предузимају кораке да ублаже све будуће расправе о својим љубимцима, на исти начин на који би то чинили у вези са финансијским питањима. Породични адвокати могу помоћи тако што ће идентификовати могуће проблеме и саветовати парове како да заштите своје позиције. Ово може укључивати предузимање корака за израду споразума који ће одредити шта ће се догодити са кућним љубимцем ако дође до раздвајања. Алтернативно, ако је спор већ настао, адвокати могу саветовати о другим опцијама, укључујући медијацију.

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas