Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимци

Зашто мачка обожава да лежи на вашим грудима? Сигурно сте приметили ово

Да ли ваша мачка обожава да се склупча на вашим грудима и да на њима мирно преде?

1637516299_shutterstock_1661489230.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако је тако, знајте да нисте усамљени у тој причи. Чини се да многе мачке привлачи лежање на грудима власника. Иако вам без сваке сумње прија када она то уради, не можете, а да се не запитате „зашто је одабрала баш то место?“.

Зашто мачке леже на власниковим грудима?

У принципу све се своди на вашу везу са вашом љубимицом. Многим људима прија када им њихове мачке леже на грудима, а то је један од најједноставнијих начина повезивања са тим крзненим лоптицама. У редовима који следе наводимо најчешће разлоге због којих мачке бирају баш ваше груди за своје „гнездо“:

Љубав

Иако људи већином мачке посматрају као хладне и повучене, то је далеко од истине. Уколико је власник добар према њој, мачка је спремна да му узврати својом видљивом наклоношћу. Један од начина да вам каже колико вас воли је да вам легне на груди.

Прочитајте још: Занимљиве чињенице о њиховим њушкицама: ПСИ не подносе ове МИРИСЕ

Топлина

Многе мачке воле да леже на топлим местима, а топлота вашег тела, посебно груди је она која јој изузетно прија. Ви представљате нешто попут топлог ћебета, које је уједно и милује.

Пријатни звукови

Звук вашег срца и ваше уједначено дисање су оно што вашој мачки вероватно највише прија. Ако је младо маче, оно вас може доживети као мајку, уз коју проналази сигурност.

Безбедност

Иако људи мачке доживљавају као независна створења које су сасвим способна да брину о себи, мачке су те које људе са којима живе доживљавају као извор сигурности. Ваш мирис је познат вашој мачки и на њу делује умирујуће, а лежање на вашим грудима је њена сигурна зона.

Прочитајте још: Занимљиво истраживање и још занимљивији резултати: Научници открили колико нас ПСИ заправо РАЗУМЕЈУ

Посесивност

Мачке су по природи територијална створења, и самим тим своје власнике у једну руку посматрају као своје власништво. Ако ваша мачка има обичај да лежи на вашим грудима непосредно пре одласка на спавање, то је њен начин да вам поручи да сте ви „њена особа“. Ово би требало да вам ласка, јер мачке нису претерано наклоњене људима у глобалу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas