Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 РАЗЛОГА ДА УКЉУЧИТЕ АЛОЕ ВЕРУ У НЕГУ КОЖЕ АКО ИМАТЕ ПРЕКО 50 ГОДИНА: Делује као ефикасан серум против старења

Како кожа почиње да показује прве знакове страења тако се и наши новчаници убрзано празне на комплекне формуле које обећавају чуда. Стручњаци кажу да то није неоходно и саветују...

1689851070_shutterstock_2128115726-aloja.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Многи стручњаци саветују да уместо прескупих производа пронађемо и једноставније алтернативе за негу коже. Углавном се и слажу да гел алое вере, екстрахован из сочне биљке алое вере, може пружити низ предности вашој рутини лепоте — посебно ако сте старији од 50 година.

5 разлога да укључите алое веру у своју беаутy рутину:

Одлично хидрира

Многи дерматолози и стручњаци за лепоту тврде да су природни производи за негу коже који садрже мање састојака бољи за вашу кожу. Алое вера је савршен пример хидратације са једним састојком. Пружа дубоку хидратацију без излагања нездравим парабенима, сулфатима, фталатима, мирисима...
„Алое вера је свестрана биљка позната по својим својствима – помаже зарастању и хидрира кожу“, каже Криста Сутер, сувласница БЛУР Аестхетицс Медицал Спа. „Хидрира кожу без остављања масног осећаја, што га чини идеалним за све са масном кожом."
Џулија Ших, власница компаније за негу коже и веллнес Боди + Соул, слаже се да је алое вера идеалан хидратант за особе старије од 50 година: „Потражите алое веру као састојак у хидратантним кремама и серумима или је нанесите директно тако што ћете откинути лист са биљке и истиснути свеж гел“, саветује она.

Може смањити фине линије и боре

Без обзира да ли је наносите као крему, гел или маску, алое вера такође делује као ефикасан серум против старења, каже Сутер. „Алое вера је богата витаминима Ц и Е, за које се зна да су од виталног значаја за здраву кожу и такође помажу у побољшању чврстоће, смањујући појаву финих линија и бора.
Примена алое вере такође може да стимулише производњу колагена, што помаже да кожа остане гипка, блистава и отпорна на оштећења, каже Ших. Она додаје да ово чини алое веру посебно корисним еликсиром за негу коже за особе старије од 50 година.

Умањује оштећења од сунчевог зрачења

Ништа не може да замени предузимање мера предострожности против штетних УВ зрака — крема за сунчање, заштитна одећа и ограничавање директног излагања сунцу су неопходни, посебно током сунчаних летњих дана.
Међутим, алое вера може помоћи у ублажавању опекотина од сунца што је кључно за особе старије од 50 година, јер њихова кожа постаје осетљивија на оштећења од сунца.
Лиис Хаинла, главна уредница Веган Авенуе, водича за веганске брендове лепоте објашњава: „Са својим ефектом хлађења, алое вера умирује кожу и подржава њен процес зарастања, нудећи олакшање од опекотина од сунца“, објашњава Хаинла. „Било да се нанесе у чистом облику гела или се налази у производима за заштиту од сунца, алое вера помаже у ублажавању нелагодности и смањењу упале изазване опекотинама од сунца.“

Прави гел за бријање који умирује кожу

Сутер каже да постоји још једна употреба алое вере која користи женама старијим од 50 година: „Алое вера се такође може користити као гел за бријање – њена својства хлађења умирују кожу.“
Ово је посебно корисно за жене старије од 50 година, који имају тенденцију да имају суву, тању кожу која је подложнија посекотинама и иритацијама.

Може побољшати здравље ваше коже главе и косе

Недавна студија објављена у часопису Менопаусе открила је да 52 одсто жена старијих од 50 година доживљава губитак косе. Шездесет процената оних жена које су имале губитак косе су такође пријавиле низак ниво самопоштовања.
„Употреба алое вере није ограничена само на негу коже. Наношење сока од алое вере на власиште може помоћи у хидратацији и одржавању општег здравља власишта, што заузврат промовише здравију косу“, каже Сутер.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas