Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

За чистији и свежији ваздух у дому: Ових пет биљака сјајни су пречишћивачи

Аспорбују све штетне материје

1671281068_shutterstock_1669189426.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Биљке које морате у сваком случају да имате у својој кући или дворишту, јер пречишћавају ваздух и праве су бомбе кисеоника.

Важи за праву бомбу кисеоника, алоје вера апсорбује угљен-диоксид, угљен-монксид и формалдехид. Једна алоја има ефекат као девет биолошких пречишћивача ваздуха у конзерви!

Ту је и фикус. Ова биљка је веома једноставна за одржавање јер не тражи пуно светлости, а ефикасно чисти ваздух од формалдехида. Али треба бити на опрезу јер су листови отровни, па није препоручљиво узгајати је у кућама у којима има деце и кућних љубимаца.

Бршљан је биљка коју би свако требало да има. Можда вам се чини невероватно јер је бије глас да је отровна, али она уклања чак 60% тоскина из вадуха и 58% честица фекалија у року од само шест сати.

Прочитајте још: Решите се мољаца уз помоћ ЈЕДНОСТАВНИХ ТРИКОВА: Заштитите одећу, али и храну

Зелени љиљан (паук биљка) има способност да врши синтезу у условима минималне осветљености. Одлично апсорбује токсине из ваздуха – формалдехид, стирен, угљен-моноксид и бензин. Једна биљка ефикасно чисти ваздух у 200 квадратних метара простора.

Естрагон (змијска трава) је скоро неуништива и одлична је за кућу. Веома је отпорна, треба јој мало светлости за фотосинтезу. Осим што уклања токсине, добра је и за спаваћу собу јер у току ноћи производи кисеоник.

И љиљан одлично уклањају хемијске отрове из ваздуха. Филтрира формалдехид из ваздуха, као и трихлоретилен.

НАСА тврди да свако домаћинство треба да има између 15 и 18 наведених биљака на површини од 500 квадратних метара. При њиховом распоређивању не треба прескочити спаваћу собу, преноси лепотесрбије.ало.рс.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas