Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако имате танку и проређену косу ово треба да избегавате: Може да буде још горе

Танка или проређена коса може да буде узрокована различитим стањима, укључујуц́и медицинске проблеме, животне навике, али и само генетиком

1661072379_hair-gdde97c4b7_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Проређивање једноставно значи да губите праменове брже него иначе. Проређивање косе такође може да буде  резултат оштрих хемијских третмана и доследног скупљања косе у репове или друге фризуре које вуку фоликуле. У случају да имате проређену косу, требало би да будете веома опрезни у вези са врстом четке коју користите и начином на који је третирате.

Чешљање танке и проређене косе

За почетак обавезно изаберите нежну четку. Такође, оно о чему увек треба да мислите је да према оваквој коси треба да будете што је могуће нежнији. То значи да кад год стављате било шта у косу, од шампона и балзама, алата за обликовање и четкица, увек бирајте опцију која је најнежнија за ваше деликатне праменове.

Прочитајте још: Осам навика које практикујемо, а УБРЗАВАЈУ ПРОЦЕС СТАРЕЊА: Стручњаци откривају које ствари треба да избегавате

- За проређену косу, саветује се да користите само нежне четке. Четка са меким влакнима је довољно згодна за чешљање, али довољно нежна да вам не почупа косу - истичле стилиста Нубија Резо за Бустле.

Не чешљајте косу често

Чак и уз најнежније четке, пречесто четкање косе може да доведе до губитка више длака. чешљајте косу само онда када је то апсолутно неопходно. Када претерано чешљате косу, стално повлачење може да доведе до ломљења косе. Ово може да изазове оштећење и праменова косе и фоликула длаке. Онда оштећен или нездрав фоликул длаке цомета раст здраве косе, а ломљење косе ће учинити да коса која је већ истањена изгледа још тање.

Такође важно је да се напомене да је најгора ствар коју можете да учините са проређеном косом да је чешљате када је мокра.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas