Oglas
· · Komentari: 0

Ako imate tanku i proređenu kosu ovo treba da izbegavate: Može da bude još gore

Tanka ili proređena kosa može da bude uzrokovana različitim stanjima, uključujući medicinske probleme, životne navike, ali i samo genetikom

1661072379_hair-gdde97c4b7_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Proređivanje jednostavno znači da gubite pramenove brže nego inače. Proređivanje kose takođe može da bude  rezultat oštrih hemijskih tretmana i doslednog skupljanja kose u repove ili druge frizure koje vuku folikule. U slučaju da imate proređenu kosu, trebalo bi da budete veoma oprezni u vezi sa vrstom četke koju koristite i načinom na koji je tretirate.

Češljanje tanke i proređene kose

Za početak obavezno izaberite nežnu četku. Takođe, ono o čemu uvek treba da mislite je da prema ovakvoj kosi treba da budete što je moguće nežniji. To znači da kad god stavljate bilo šta u kosu, od šampona i balzama, alata za oblikovanje i četkica, uvek birajte opciju koja je najnežnija za vaše delikatne pramenove.

Pročitajte još: Osam navika koje praktikujemo, a UBRZAVAJU PROCES STARENJA: Stručnjaci otkrivaju koje stvari treba da izbegavate

- Za proređenu kosu, savetuje se da koristite samo nežne četke. Četka sa mekim vlaknima je dovoljno zgodna za češljanje, ali dovoljno nežna da vam ne počupa kosu - ističle stilista Nubija Rezo za Bustle.

Ne češljajte kosu često

Čak i uz najnežnije četke, prečesto četkanje kose može da dovede do gubitka više dlaka. češljajte kosu samo onda kada je to apsolutno neophodno. Kada preterano češljate kosu, stalno povlačenje može da dovede do lomljenja kose. Ovo može da izazove oštećenje i pramenova kose i folikula dlake. Onda oštećen ili nezdrav folikul dlake cometa rast zdrave kose, a lomljenje kose će učiniti da kosa koja je već istanjena izgleda još tanje.

Takođe važno je da se napomene da je najgora stvar koju možete da učinite sa proređenom kosom da je češljate kada je mokra.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas