Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако вам се коса масти на два дана, вероватно грешите код ове три ствари: Поведите рачуна

Већина жена греши код ове три ствари када је прање косе у питању, што углавном резултира да се коса брзо умасти

1678273835_shutterstock_446850223.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Добар део припадница лепшег пола жали се да им се коса масти на два дана. Уколико је то и са Вама случај, проветите да ли правите ове грешке:

1. Превише шампона

Ако сматрате да већа количина шампона подразумева да ћете боље опрати косу, то баш и није тако у пракси. Велике количине шампона, као и често прање косе, могу подстаћи појачано лучење себума. Косу би требало да перете 2 пута недељно, и уместо два пута, само једном да нанесете шампон.

2. Врела вода

Туширање врелом водом није добра идеја јер може довести до исушивања коже и спирања природних уља у њој. Такође, прање косе врућом водом може утицати превеликим исушивањем коже главе, што резултује после појачаним лучењем масноће, како би се надокнадило изгубљено. Косу би требало прати млаком водом.

3. Четке

Прање четки за косу није толико често, иако се на њима накупља много прљавштине и мртвих ћелија коже. Поред тога, важан је и материјал. Ако вам се коса брзо масти, не препоручују се металне четке. Бољи избор су пластучне четке, са заобљеним врховима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas