· · Коментари: 0

Четири једноставне НАВИКЕ које ће вам помоћи да се решите АКНИ и МИТИСЕРА НА ЛЕЂИМА: Није вам потребно много труда и времена

Заблистајте у хаљини или мајици отворених леђа

1656486813_happiness-824419_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Акне, митисери и бубуљице муче велики број људи. Током зимских месеци када носимо џемпере и дебљу гардеробу то није уочљиво. Чим дође лето и период лаганије и отвореније гардеробе, почнемо да се осећамо нелагодно због тог видљивог проблема.

Бубуљице на овом делу тела могу бити врло иритантне јер се налазе позади и нису директно видљиве нашем оку као оне на лицу. Да бисте их се решили покушајте да примените следеће савете.

1. Чешће перите грудњаке

Многе жене немају навику честог прања грудњака. Међутим, поред тога што је изузетно важно од ког материјала је направљен, водите рачуна јер се знојите и ту се временом може размножити велики број бактерија. Брусхалтере је потребно прати после сваког другог ношења.

Прочитајте још: Фризер објаснио коју грешку већина прави након фарбања косе: Због овога се боја не задржава

2. Редослед туширања

Ако нисте знали, леђа би требало последња туширати зато што хемикалије и поједина уља у шампонима и регенераторима могу зачепити поре коже. Друга ствар на коју је потребно обратити пажњу јесте састав препарата којима третирате кожу.

3. Редован пилинг

Пилинг коже ставка је коју никако не смемо прескочити - тако уклањамо мртве ћелије и подстичемо кожу да се брже и успешније обнавља. Ако не знате који препарат за пилинг да узмете, погледајте да ли су базирани на следећим састојцима: АХА или БХА киселинама. Оптимално би тебало да урадите пилинг 2 до 3 пута недељно како би се темељно прочистиле поре и уклонио слој мртвих ћелија. Салицилна киселина (БХА) има сјајна противупална својства па се може користити лети уз адекватан заштитни фактор.

Прочитајте још: Од танке до густе косе пуне волумена: Инфлуенсерка открила ШЕСТ златних правила

4. Не прескачите леђа када мажете тело

Кожа на леђима пођеднако је битна као она на лицу. Не заборавите да нанесете слој хидратантне креме како бисте нахранили ћелије коже. Ако преферирате да користите сапун за туширање имајте на уму да они нарушавају нормалан пХ фактор коже и превише је исушују!

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.