Oglas
· · Komentari: 0
kosa

Frizer objasnio koju grešku većina pravi nakon farbanja kose: Zbog ovoga se boja ne zadržava

Farbanje kose zahteva konstantnu negu

1656336504_model-3740597_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Tokom letnjih meseci uglavnom žudimo za plavom kosom ili bar platinastim pramenovima.

Kada ostavrite želje za promenom i izađete iz salona sa novom bojom kose dalje je vaša odgovornost da se brinete o njoj kako bi što duže izgledala sveže i negovano. Postoji mnogo grešaka koje možete da napravite kada farbate kosu, ali ono na šta frizeri upućuju je da posle farbanja i izlaska iz salona kosu ne operete prerano.

Trebalo bi da sačekajte sa šamponiranjem neko vreme nakon farbanja.

Pročitajte još: Imate telo u obliku kruške? Ovi krojevi su za izbegavanje

- Proizvođači preporučuju da 48 sati nakon upotrebe boje i pranja kose nakon toga, sačekate sa narednim šamponiranjem. Ja kažem, zašto ne sačekati čak 72 sata? Produžite boji vek trajanja -  ističe poznati frizer Marko Pelusi za The List.

Smatra se da je ootrebno i do tri dana da se sloj kose potpuno zatvori, što zarobljava molekul boje, omogućavajući dugotrajniju boju kose. Takođe bilo bi dobro da koristite linije proizvoda za obojenu kosu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas