· · Коментари: 0

Грешке које правимо приликом наношења КРЕМЕ ЗА САМОПОТАМЊИВАЊЕ: Ове ствари избегавајте како бисте имали БЕСПРЕКОРАН ТЕН

Скоро сви праве ове грешке

1659173996_pexels-mikhail-nilov-8158583.jpg
Фото: Пеxелс

Пре него што посегнете за кремом за самопотамњивање, прочитајте упутство како се то ради. Ако се не придржавате инструкција, може доћи до флека и неуједначеног тена.

Препарати за самопотамњивање представљају алтернативно решење када не можемо отићи на плажу или базен и сунчати се. Добра ствар је што са овим кремама можете добити боју без излагања штетном УВ зрачењу.

Да бисте заиста искористили пун потенцијал ових препарата, морате избећи следеће грешке.

1. Оксидација и зелен тен

Уклоко сте нанели средство за самопотамњивање и приметили зеленкаст тен, значи да је производ оксидирао. То се дешава у оним случајевима када превише кисеоника доспе у амбалажу креме.

Прочитајте још: Грешка број један приликом наношења сенке за очи, а доводи до неуредног изгледа (ВИДЕО)

2. Не користите апликатор за крему

Кад год наносите оваква средства, пожељно је да користите апликатор за наношење креме. Он вам помаже да нанесете равномеран слој и да производ нанесете по целом телу без мрља. Тако ће вам и руке остати чисте и нећете морати да их перете након наношења. Користите обострани апликатор.

3. Изразито тамни зглобови, лактови и колена

Сува кожа много боље и брже упија сваки лосион и крему. Када кожа упије нанеени производ, супстанце из креме ступају у реакцију са горњим слојем коже који је интензивнији на оним местима која нису довољно добро третирана пилингом или хидрирана. Како су зглобови, колена и лактови сувљи него остатак тела, постарајте се да тај део тела буде пилингован и хидриран пре наношења креме за самопотамњивање, како не би дошло до хиперпигментације поменутих делова.

4. Наранџасте руке

Како бисте избегли појаву наранџастог пигмента на рукама, користите апликатор или хируршке рукавице приликом наношења производа за тамњење. Ако их ипак не користите, добро оперите руке, посебно обраћајући пажњу на простор између прстију.

5. Неуједначен тен

Ово се врло често дешава, а разлог је неприпремљена кожа. Пре него што одлучите да намажете средство за самопотамњивање, испилингујте кожу како би отклонили мртве ћелије и нанесите хидратантну крему.

Прочитајте још: Највеће грешке које правимо када се ФЕНИРАМО КОД КУЋЕ: Фризери то никада не раде

Што се пилинга тиче, користите она средства која нису на бази уља и најбоље је да уклоните мртве ћелије дан пре. Депилирање и бријање такође је пожељно одрадити дан пре наношења крема за самопотамњивање.

Приликом наношења хидратантне креме (не заборавите на лактове, зглобове и колена) не користите производе на бази уља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.