Oglas
· · Komentari: 0

Greške koje pravimo prilikom nanošenja KREME ZA SAMOPOTAMNJIVANJE: Ove stvari izbegavajte kako biste imali BESPREKORAN TEN

Skoro svi prave ove greške

1659173996_pexels-mikhail-nilov-8158583.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Pre nego što posegnete za kremom za samopotamnjivanje, pročitajte uputstvo kako se to radi. Ako se ne pridržavate instrukcija, može doći do fleka i neujednačenog tena.

Preparati za samopotamnjivanje predstavljaju alternativno rešenje kada ne možemo otići na plažu ili bazen i sunčati se. Dobra stvar je što sa ovim kremama možete dobiti boju bez izlaganja štetnom UV zračenju.

Da biste zaista iskoristili pun potencijal ovih preparata, morate izbeći sledeće greške.

1. Oksidacija i zelen ten

Ukloko ste naneli sredstvo za samopotamnjivanje i primetili zelenkast ten, znači da je proizvod oksidirao. To se dešava u onim slučajevima kada previše kiseonika dospe u ambalažu kreme.

Pročitajte još: Greška broj jedan prilikom nanošenja senke za oči, a dovodi do neurednog izgleda (VIDEO)

2. Ne koristite aplikator za kremu

Kad god nanosite ovakva sredstva, poželjno je da koristite aplikator za nanošenje kreme. On vam pomaže da nanesete ravnomeran sloj i da proizvod nanesete po celom telu bez mrlja. Tako će vam i ruke ostati čiste i nećete morati da ih perete nakon nanošenja. Koristite obostrani aplikator.

3. Izrazito tamni zglobovi, laktovi i kolena

Suva koža mnogo bolje i brže upija svaki losion i kremu. Kada koža upije naneeni proizvod, supstance iz kreme stupaju u reakciju sa gornjim slojem kože koji je intenzivniji na onim mestima koja nisu dovoljno dobro tretirana pilingom ili hidrirana. Kako su zglobovi, kolena i laktovi suvlji nego ostatak tela, postarajte se da taj deo tela bude pilingovan i hidriran pre nanošenja kreme za samopotamnjivanje, kako ne bi došlo do hiperpigmentacije pomenutih delova.

4. Narandžaste ruke

Kako biste izbegli pojavu narandžastog pigmenta na rukama, koristite aplikator ili hirurške rukavice prilikom nanošenja proizvoda za tamnjenje. Ako ih ipak ne koristite, dobro operite ruke, posebno obraćajući pažnju na prostor između prstiju.

5. Neujednačen ten

Ovo se vrlo često dešava, a razlog je nepripremljena koža. Pre nego što odlučite da namažete sredstvo za samopotamnjivanje, ispilingujte kožu kako bi otklonili mrtve ćelije i nanesite hidratantnu kremu.

Pročitajte još: Najveće greške koje pravimo kada se FENIRAMO KOD KUĆE: Frizeri to nikada ne rade

Što se pilinga tiče, koristite ona sredstva koja nisu na bazi ulja i najbolje je da uklonite mrtve ćelije dan pre. Depiliranje i brijanje takođe je poželjno odraditi dan pre nanošenja krema za samopotamnjivanje.

Prilikom nanošenja hidratantne kreme (ne zaboravite na laktove, zglobove i kolena) ne koristite proizvode na bazi ulja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas