Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Хладан, топао или неутралан тон? Ево како да одаберете идеалан ЦРВЕНИ КАРМИН према тену

Црвени кармин никад не излази из моде

1678373870_shutterstock_1543080620.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сматра се да су прве црвене боје за усне направљене су од дробљеног драгог камења, а носили су их људи у Месопотамији пре више од 5.000 година, пише Тхе Лист.

Кроз историју, облици црвене боје за усне носили су се у безброј култура и временских периода, од старог Египта до античке Грчке. И док су се његове формулације мењале још увек остаје исто да је смео и да и те како привлачи пажњу.

Како да одлучите која нијанса црвеног кармина је ваша - хладна, топла или неутрална црвена? За почетак ће вам помогћи ако утврдите да ли имате топао, хладан или неутралан тон коже.

Како да схватите свој тон коже?

Одређивање боје ваше коже може да буде збуњујуц́е, али је једноставније него што мислите. Кључно је да погледате испод своје коже тако што ц́ете приметити које боје су ваше вене када гледате део тела где их можете видети кроз кожу, на пример на унутрашњој страни зглоба.

Ако вам вене изгледају плаве боје, онда имате хладну кожу. Ако изгледају више зелене боје, онда имате кожу топлог тона. А ако вам се чини да су ваше вене и зелене и плаве, или изгледају као плавкасто зелене, онда вероватно имате кожу неутралног тона. Када бирате шминку, добра је идеја да изаберете боје које имају комплементарни тон вашој кожи. Што значи, ако имате хладну кожу, одабир козметике која такође има хладан тон ц́е вероватно помоц́и у стварању изгледа који изгледа хармонично са природним теном.

Према тома, која нијанса црвеног кармина ће вам  најбоље стајати?

Када бирате црвени руж и покушавате да утврдите да ли је нијанса хладна, топла или неутрална, обратите пажњу на то да ли црвена више нагиње ка наранџастој или мало више ка љубичастој. Ако је руж за усне јаркоцрвен то га чини топло црвеним и савршеним избором за људе са топлим тоном коже.

Ако црвена нијанса кармина изгледа више као љубичаста или розе, гледате у хладну нијансу, такође познату као "плавоцрвена". Ова врста црвене боје ц́е вероватно најбоље изгледати на особи са хладним тоном коже. У случају да руж иде у правцу ни наранџасте, а ни плаве боје, сматра се неутралним.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas