Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИДЕАЛНА БОЈА КАРМИНА БАШ ЗА ВАШЕ УСНЕ! Уз овај трик бићете експерт и нећете погрешити

Избор кармина није нимало лак, а да бисте то урадили исправно, важно је узети у обзир низ фактора, од којих је главни тон коже.

1701960236_shutterstock_1543080620.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У несесерима већине жена, кармини заузимају главну позицију црвени за вечерње изласке, нуде за свакодневне прилике, бобичасти за одмор. Међутим, многе нијансе нам се допадају, али схватимо у међувремену да нам уопште не пристају. Помоћи ћемо вам да одаберете савршен кармин.

 

Пронађите руж који је две нијансе тамнији од усана

Нанесите кармин на доњу усну и упоредите добијени тон са тоном горње усне, другим речима, са вашом природном нијансом. Ако приметите да је разлика превелика, онда би требало да тражите даље. Такође имајте на уму да ваш осмех, тачније боја ваших зуба, игра велику улогу у избору кармина.

Хладне нијансе црвене помоћи ће да зуби изгледају бељи. Али, ако ваши зуби нису беспрекорно бели, избегавајте нарандџасте тонове, јер ће истаћи све несавршености. Хладне нијансе црвене помоћи ће да зуби изгледају бељи.

 

Одлучите да ли желите да повећате или смањите усне

Пре него што пређете директно на тон коже, веома је важно да одлучите који ефекат желите да постигнете – визуелно смањење или повећање усана. Тамније нијансе имају тенденцију да изгледају смнаје усне, док светлије нијансе могу додати мало волумена ако недостаје. Такође имајте на уму да ће мат ружеви учинити да ваше усне изгледају тање, док ће сјајни кармини учинити да усне изгледају пуније.

 

Одредите свој тон коже

Подсетимо се основе пудера: свака кожа има жуте (топле) или розе (хладне) подтонове. Неки шминкери такође истичу неутралне тонове. Ако тачно знате ком типу припадате, знатно ц́ете олакшати потрагу за савршеним кармином.

Најбржи начин да одредите свој подтон је да погледате вене на зглобу. Ако су плаве или теже нијансама сиво-плаве, онда је ваш подтон розе, односно хладан. Ако ваше вене имају зеленкасту нијансу, онда је ваш подтон жут или топао. Ако приметите обе нијансе плаве и зелене, срећни сте власник неутралног тона и можете себи да приуштите ружеве било које нијансе.

Узгред, ако још увек не можете да одлучите којој нијанси припада ваша кожа, постоји још један алтернативни метод. Узмите златни и сребрни накит и наизменично их приносите лицу. Овде је важно заборавити на преференције укуса и искрено признати: шта се боље слаже са вашом кожом – злато или сребро? Хладни подтонови по правилу боље иду уз сребрни накит, док топли подтонови боље иду уз златни накит.

 

Одаберите праву нијансу на основу ваше коже

Ако имате светлу, благо прозирну кожу, слободно испробајте нијансе розе, корала, као и нијансе брескве, нуде и беж. За оне са хладним тоновима, меке мока и нуде нијансе су савршене. Ако имате топли подтон, пробајте бледо розе или светлу брескву.

Ако је ваш подтон неутралан, можете се упустити у територију богате ружичасте, љубичасте и бобичастог воћа. Хладним подтоновима такође ће одговарати нијансе розе и бруснице. Они са топлим нијансама могу без размишљања експериментисати са нијансама бакра и бронзе.

Ако имате тамну кожу, покушајте да избегавате смеђе и љубичасте и потражите нијансе са наранџастим нијансама. Све остале боје ће вам одлично пристајати. Посебно препоручујемо да испробате корале или дубоке нијансе ружичасте.

Ако имате тамни тен, експериментишите са нијансама браон и љубичасте, као што су орах, карамела, шљива или црно вино. За хладне тонове можете испробати рубин и винско-црвене нијансе, али за топле подтонове боље је остати у палети бакра и бронзе.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas