Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Идеална маска за јесен: Прави се од јабука и овесених пахуљица

Поред високе нутритивне вредности (богат витаминима, минералима, протеинима, скробом итд.), овас је више него здрав избор за доручак, али ту се не заустављају његове предности.

1668082719_shutterstock_1236550660.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Захваљујуц́и авенантрамидима, антиоксидативним и антиинфламаторним једињењима, овас има значајне предности за нашу кожу. Некако постаје „савршен“ састојак за „уради сам“ маске за лице.

А пошто је вече савршено време да мало размазимо нашу кожу, у наставку ц́ете пронац́и лаку и брзу пилинг маску са јабуком и овсеним пахуљицама која је идеална за све типове коже.

Прочитајте још: Право са модних писта: ТРЕНДОВИ ФРИЗУРА које ће се носити током 2023.

За пилинг маску требаће вам:

  • 2 кашике овсених пахуљица
  • 1 кашика меда
  • пола јабуке средње величине
  • неколико капи ружине водице

Процес је веома лак. Прво исеците и ољуштите јабуку и уз помоц́ блендера направите пире од пола јабуке средње величине. У малу чисту чинију сипајте 2 кашике пиреа од јабуке, једну кашику меда и 2 кашике овсених пахуљица. На крају додајте неколико капи ружине водице. Маска је спремна! Оставите да делује 10-15 минута и исперите је млаком водом.

Прочитајте још: Фризерка објашњава како се правилно пере коса: Једну грешку већина прави, а врло ју је лако променити

Поред својих антиоксидативних, антиинфламаторних и антимикробних својстава, овас смањује свраб помажуц́и у одржавању баријере коже. С друге стране, јабука богата антиоксидансима садржи АХА киселину која уклања мртве ц́елије коже. Затим, мед је одличан за хидратацију коже и одржавање влажности, а има и антибактеријска својства. Коначно, ружина водица има антиинфламаторна својства, смирује иритирану кожу и идеална је чак и за осетљиву кожу

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas