· · Коментари: 0

Имате проблема са прекомерним опадањем косе током ЈЕСЕНИ? Масирање главе ово НАМИРНИЦОМ може вам значајно помоћи

Током прелазних периода многе девојке примећују појачано опадање косе

1665392043_pexels-skitterphoto-1171655.jpg
Фото: Пеxелс

Одакле уопште почети? Опадање косе у јесен, па у пролец́е и уз превелики стрес, неправилну исхрану је скоро неминовоно.

Из разлога што све жене жуде за бујном и густом косом, потрудили смо се да пронађемо делотворан и чист природни састојак који може да утиче на њено здравље и пуноћу.

Наше прве асоцијације на лук можда нису баш најбоље, а камоли најпривлачније мирисом, али ово поврц́е има магичан ефекат на лепоту. Професионални фризери га наводе као намирницу број један у борби против опадања косе, па не чуди толики број шампона са овим састојком на нашем тржишту.

1. Зашто је лук добар за косу?

Лук има висок садржај сумпора. Осим што луку даје јединствен мирис, сумпор је управо оно што вашој коси треба да остане јака, сјајна и лепа. Размислите о томе на овај начин: наша коса се углавном састоји од протеина богатог сумпором који сви знамо као кератин. Дакле, када користите шампон за косу од лука, понудите коси додатну количину сумпора да бисте ојачали њихов корен. На тај начин коса може да расте, корен остаје јак и не пуца, а наша коса изгледа бујно као да је управо сишла са модне писте.

2. Које су користи од лука за косу?

Сада када смо схватили зашто је лук добар за нашу косу, хајде да ближе сагледамо све његове чудесне и природне активне састојке. Да ли сте знали да је лук практично решење за све проблеме које имате са косом?

Може спречити прекомерни губитак косе: Вашој коси је потребан сумпор да би остала јака како би корен био здрав, а на тај начин можете спречити ломљење косе. Као што смо рекли, лук је богат сумпором и помаже у јачању корена наше косе и спречава њено опадање.

Може спремичити превремени губитак косе: Захваљујуц́и обиљу антиоксиданата званих каталаза, лук се може користити за успоравање и спречавање прераног губитка косе.

Може спречити инфекције власишта и перути: Лук има антибактеријска, антимикробна и антигљивична својства, која помажу у спречавању инфекција власишта тако што одржава кожу главе здравом. Због ових својстава, такође помаже у спречавању перути.

Сада нам је јасно да једва чекате да испробате овај чудесни састојак и на својој коси, али остаје отворено главно питање, како заправо стављамо лук на косу? Стручњаци у овом тренутку саветују да огулите, исечете и изгњечите лук штапним миксером како бисте омогуц́или да лук извуче сок и добије смесу коју можете нанети на кожу главе. Пустите да сок од лука одстоји на кожи главе најмање сат времена, а затим исперите лук благим шампоном.

Да бисте подстакли процес раста косе можете додати још ове процесе са луком и изабрали лакшу опцију, пронађите одговарајуц́и шампон са састојком природног уља лука и уверите се да је обавезно без сулфата.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.