· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Једете их сваког дана, а управо те НАМИРНИЦЕ УБРЗАВАЈУ СТАРЕЊЕ

Да ли сте знали да одређена храна може убрзати старење и да је управо ви можда обожавате?

1600122455_starenje.jpg
Фото: Пиxабаy

Многе жене проводе много времена бринући о својој кожи, али и троше доста новца на разне производе како би изгледале младе. Понекад, ни сав тај труд као ни производи не учине лице чистим и освеженим како би желеле јер и не сумњају да се главни непријатељ крије у исхрани. 

Прочитајте још: Како правилно ЧЕШЉАТИ КОСУ према томе да ли је РАВНА или КОВРЏАВА

Не морате нужно јести све здраво, али постоји храна која природни процес старења може додатно убрзати, а ми вам откривамо о којим састојцима је реч.

Пржена храна

Прочитајте још: ЧАША ЗДРАВЉА спречава лош задах, ЧУВА ЗУБЕ и кости

Ова врста намирница отпушта слободне радикале, који могу уништити ћелије коже и ослабити еластичност. Храна попут пржених кромпирића и похованог меса мора се избегавати, ако желите да задржите младолик изглед. Такође, пржене намирнице су пуне соли, која је још један узрок бржег старења.

Бели шећер

Прочитајте још: Пронађите праву НИЈАНСУ ПУДЕРА за ваш тон коже

Конзумирање велике количнине белог шећера свакодневно може довести до губитка колагена. Уместо слаткиша, посегните за тамном чоколадом или воћем.

Кобасице и саламе

Сланина, кобасице и друге врсте прерађеног меса пример су хране коју треба избегавати. Препуне су соли и масти, које ће смањити колаген и дехидрирати кожу.

Кофеин

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Сокови који садрже кофеин, као и кафа утичу на сан више него на кожу, али лоше навике спавања повезане су са подочњацима, борама и старењем. Избегавајте их колико год можете поготово поподне и у вечерњим сатима. 


Фото: Магазин Новости

Алкохол

Превише алкохола доводи до губитка колагена, натечености лица, црвенила и ситних бора. Такође, догађа се и губитак витамина А који је одговоран за обнављање ћелија и производњу колагена.

Бели хлеб

Храна каква је бели хлеб има висок гликемијски индекс, који може довести до упала у организму и разних проблема са здрављем. Такође је повезан и са старењем коже. Замените га интегралним или раженим хлебом.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.