· · Коментари: 0
ОТКРИВАМО

ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Монаси Светог Пантелејмона обезбеђују виталност не само из помоћ пчелињих производа, већ и самих пчела.

1597235798_SvetiPAntelejnom.jpg
Свети Пантелејмон на Атосу Фото: Пиксабеј

Све од пчеле је лековито: мед, полен, матична млеч, саће, прополис. Лековит је и њен отров који се користи у клиникама широм Русије и света за лечење неуралгија и других болести. Али, ко је могао да замисли да је и сама пчела лековита?

Прочитајте још: ЗА СРБЕ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА! У овом хотелу деца бораве БЕСПЛАТНО, а добија се и ПОСЕБАН ПОПУСТ (ФОТО)

Прочитајте још: КОРЕН ИЗ ПАКЛА лечи ране, ТУМОР КОЖЕ и главобољу, а примена је ЈЕДНОСТАВНА

Фото: Пиксабеј

Управо пчела, главни је тајни састојак древног монашког лека који за здравље срца, крвних судова, желуца и имунитет - припремају руски монаси на Светој Гори.

Монаси поштују пчеле.

Монаси на Светој Гори верују да је улога пчела да стално ради и ствара најлековитије ствари на свету, али да заузврат пчелу не сме нико да убије. За овај рецепт који сеже до средњег века користе се пчеле које су умрле.

Нестанак пчела
За овај рецепт се не користе живе пчеле. Овај инсект се сматра најкориснијим створењем на планети толико да се верује да ће, када нестане пчела, нестати и људска цивилизација.

На Светој Гори зима уме да покаже зубе и да обели звонике и крстове. Једна таква зима обојила је у бело кровове највећег руског манастира св. Пантелејмона (Русикон) који је у хијерархији 19. од 20 манастира на Светој Гори.

Угинуло братство пчела монаси чувају као највећу вредност и праве - лек.

Будући да имају пчеле, монаси су похитали да их обиђу и заштите али било је касно. Мале заједнице пчела се нису добро припремиле за зиму - па су страдале од зиме, док су велике опстале.

Прочитајте још: Наталија је РУСКИЊА која се са петорицом синова преселила у Србију! Деци на ране ставља чили, а за то постоји ДОБАР РАЗЛОГ! (Фото)

Угинуло братство пчела, монаси скидају са кошница и чувају као највећу драгоценост. Неопходно је да пчеле буду суве, али не пресушене - као што се то дешава лети.

Пчела је благодет Фото: Депозит

Растко Немањић
 Свети Пантелејмон је главни и највећи руски манастир на Светој Гори. У њега је, иначе, први дошао Растко Немањић када је хтео да се замонаши.

РЕЦЕПТ

Састојци:

  • 100 грама сувих пчела
  • алкохол
  • мед
  • прополис
  • полен
  • света водица

Рецепт се припрема тако што се 100 грама сувих пчела стави у флашу и прелију алкохолом од 96 одсто да огрезну. Оставе се да стоје месец дана. Два парчета прополиса, величине ораха, раствори се у пола чаше алкохола од 96 процената. Остави се неолико дана, па се процеди.

Од цара Душана до Путина
Цар Душан је упутио две златне буле овом манастиру које су помогле да се манастир обнови. Tоком 15. и 16. века у њему су монаси били махом Срби, чувајући да пламен не угасне. Помагали су га господар Јован Драгаш, кнегиња Милица, кнез Лазар, Бранковићи, патријарх Спиридон. Током 18. века био је на издисају и проглашен је грчким 1735. gодине. Тек 1830. године поново је постао руски, када је и обновљен. Владимир Путин је први руски високи званичник који је посетио Русикон 2005. године.

Прочитајте још: Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!

Узме се мед и меша са поленом (монаси у овом руском манастиру користе зимски мед, будући да је погодан за дијебетичаре, али не мора).  Око 100 грама се помеша са истом количином полена и капне неколико капи воде са светогорског извора. У ту смесу додаје се процеђени прополис.

Руски монаси користе зимски мед, али не мора.

Лек је спреман за употребу тек када се процеде пчеле које су стајале у алкохолу 30 дана. Раствор се додаје смеси. Користи се по пола кашичице ујутру и увече. Не треба узимати веће дозе.

Прочитајте још: Откривамо вам ТАЈНУ Путиновог ЧАЈА: Увек га носи са собом у БЕЛОМ ТЕРМОСУ, а ево ШТА ЛЕЧИ

Са овим древним рецептом , кажу монаси, на Светој Гори се живи онолико колико ко хоће. Свако ко је користио овај рецепт, умро је када је пожелео - од смрти, не од болести.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.