Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА И ЛЕПОТА

Старење се може УСПОРИТИ уз пар једноставних трикова које ћете ОБОЖАВАТИ

Да ли сте били убеђени да се старење мора видети на вашем лицу?

1657391425_portrait-gf146abdba_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Ма колико да се многи не плаше старења, нико засигурно није срећан што изгледа старије и свима је стало да изгледају што млађе у односу на своје вршњаке. Оно што значајно утиче на наше старење су нездраве намирнице, односно исхрана пуна нездравих састојака, пуна масти и шећера. Ево неколико савета како да се трагови старења и година не виде на вашем телу и посебно - лицу.

Прочитајте још: Свете биљке које ће вас штитити уколико их будете гајили у свом дворишту: Ове 4 биљке ће вам помоћи, а могу имати и лековито дејтво (ФОТО)

Конзумирање наранџастог поврћа

Поврће попут мркве, батата и бундеве богато је бета каротеном који одржава кожу еластичном и хидратантном и штити од УВ зрачења.

Недовољно протеина

Са годинама се мишићна маса смањује због чега долази до повреда и болести па је важно јести довољно протеина како не би брже старили.

Конзумирање довољно влакана

Осим протеина важно је јести и влакна која побољшавају пробаву и смањују ризик од болести што је важно за здрав и дуг живот.

Прочитајте још: Најдоминатније жене рађају се у ова ЧЕТИРИ ЗНАКА: Уживају да буду главне у свакој ситуацији

Смањење шећера

Конзумирање превише шећера повећава ниво глукозе у крви што узрокује гликацију па долази до оштећења колагена и појаве бора на кожи.

Велика количина прерађеног меса

Често конзумирање прерађеног меса као што су кобасице и сланина врло је нездраво јер таква храна повећава ризик од рака. Такође, садржи пуно натријума па прекомерно конзумирање може узроковати старење ћелија.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas