Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Како да ЛИЦЕ остане свеже током целе недеље: ДОМАЋА маска са КВАСЦЕМ за све типове коже

Квасац обилује витаминима којима храни нашу кожу.

1636300580_shutterstock_1236550660.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Пекарски и пивски квасац богат је витаминима Б групе, као што су витамини Б1, Б2, Б6 и Б12. Они су веома значајни за правилан рад читавог организма, а посебно коже. Њихов недостатак у исхрани, одражава се на скоро све процесе у организму.

Прочитајте још: СТАВ ШМЕКЕРА: Да ли препознајете глумачку легенду? 80-их је пленио својом харизмом, а девојке су ЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ (ФОТО)

Чули сте можда да је добар савет онима који имају мањак ових витамина у телу да повремено размуте мало парче квасца у води и попију, како би надокнадили њихов недостатак. Како укус није пријатан, увек можете да се ослоните на суплементе и додатке исхрани, али ово је природна замена.

Квасац није богат само витаминима, већ и минералним материјама као што су калијум, калцијум, магнезијум, натријум, хром, гвожђе, бакар, манган, цинк и фосфор. Има и есенцијалних аминокиселина, можемо издвојити инозитол и п-аминобензојеву киселину, али њих има у нешто мањој мери.

Прочитајте још: ПЕНЕЛОПЕ КРУЗ се овако шета Њујорком: Питали сте се како се носе панталоне које је глумица савршено уклопила

Припрема маске за лице са квасцем

Коцкицу квасца, најпре је потребно да је измрвите виљушком у некој мањој чинији. Ако вам теже иде, одмах на почетку можете додати једну кашику млаке воде. По потреби додаћете још једну- две кашике млаке воде да бисте добили течну смесу.

Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА: Популарна певачица преминула у 48. години

Квасац је увек потребно нечим разредити, да бисте добили течну масу. У овом случају, пазите да не претерате са водом, јер не би требало ни да смеса буде много ретка. Разређујете док не добијете масу попут глине. Када сте умутили квасац, можете почети са наношењем на кожу лица и врата.

Маску од квасца увек наносите прстима, јер је тако најлакше. Претходно увек добро умијте лице, како бисте упили све храњиве састојке из маске. Одмах по наношењу, приметићете да се маска на лицу стеже и суши. Сачекајте неких пола сата, па млаком водом уклоните  са лица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas