· · Коментари: 0
шминка

Како да нанесете СЕНКУ за очи као ПРОФЕСИОНАЛАЦ? Испратите четири корака

Не морате да будете професионалац како бисте се нашминкали. Довољно је да научите неколико малих трикова и водите се њима.

1646227360_cosmetics-g871af0c9e_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Наношење сенке делује тешко, посебно уколико мешате боје и нијансе, међутим, постоје технике.

Технике наношења сенке

Ако сте почетник, одлучите се за мат сенке, које више "опраштају грешке" и лако се носе на било ком типу коже.

Прајмер

Прајмер је почетни корак који многи занемаре. Он је од суштинске важности за дуготрајни ефекат шминке. Занемаривање овог корака може довести до тога да се ваша сенка помера или размазује услед изложености изложена топлоти, вишку уља... Да бисте нанели, узмите малу количину на свој домали прст и нежно умасирајте прајмер на цео капак. Не заборавите и на кост обрва и унутрашњи угао ока, где уље има тенденцију да се сакупља.

Прочитајте још: ПРАВИЛНА НЕГА КОЖЕ ВРАТА И ДЕКОЛТЕА: Придржавајте се ових савета и спречите настанак бора

Основна сенка

Одлучите се за једну основну сенку и нанесите је преко целог капка помоц́у четкице. Нежно углачајте линију и изблендајте је тако да највец́и део производа буде на капку, а најмања количина на унутрашњој страни, близу унутрашњег угла.

Нанесите тамнију мат боју на прегибу капка

Тамна сенка се наноси на прегибу капка. Може да вам помогне да додате дубину вашим очима.  Важно је да не потамните унутрашњи део капка јер ово може да затвори око и да га учини мањим.

Нанесите светлију нијансу на унутрашње углове и уз обрву

Светла нијанса сенке учиниће да очи изгледају будније. Правило је да бирамо мат сенку у беж и белој боји за природнији изглед, али за више драматичности можете да се одлучите и за нијансу боје слоноваче.

БОНУС ВИДЕО

 

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.