Oglas
· · Komentari: 0
šminka

Kako da nanesete SENKU za oči kao PROFESIONALAC? Ispratite četiri koraka

Ne morate da budete profesionalac kako biste se našminkali. Dovoljno je da naučite nekoliko malih trikova i vodite se njima.

1646227360_cosmetics-g871af0c9e_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Nanošenje senke deluje teško, posebno ukoliko mešate boje i nijanse, međutim, postoje tehnike.

Tehnike nanošenja senke

Ako ste početnik, odlučite se za mat senke, koje više "opraštaju greške" i lako se nose na bilo kom tipu kože.

Prajmer

Prajmer je početni korak koji mnogi zanemare. On je od suštinske važnosti za dugotrajni efekat šminke. Zanemarivanje ovog koraka može dovesti do toga da se vaša senka pomera ili razmazuje usled izloženosti izložena toploti, višku ulja... Da biste naneli, uzmite malu količinu na svoj domali prst i nežno umasirajte prajmer na ceo kapak. Ne zaboravite i na kost obrva i unutrašnji ugao oka, gde ulje ima tendenciju da se sakuplja.

Pročitajte još: PRAVILNA NEGA KOŽE VRATA I DEKOLTEA: Pridržavajte se ovih saveta i sprečite nastanak bora

Osnovna senka

Odlučite se za jednu osnovnu senku i nanesite je preko celog kapka pomoću četkice. Nežno uglačajte liniju i izblendajte je tako da najveći deo proizvoda bude na kapku, a najmanja količina na unutrašnjoj strani, blizu unutrašnjeg ugla.

Nanesite tamniju mat boju na pregibu kapka

Tamna senka se nanosi na pregibu kapka. Može da vam pomogne da dodate dubinu vašim očima.  Važno je da ne potamnite unutrašnji deo kapka jer ovo može da zatvori oko i da ga učini manjim.

Nanesite svetliju nijansu na unutrašnje uglove i uz obrvu

Svetla nijansa senke učiniće da oči izgledaju budnije. Pravilo je da biramo mat senku u bež i beloj boji za prirodniji izgled, ali za više dramatičnosti možete da se odlučite i za nijansu boje slonovače.

BONUS VIDEO

 

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas