Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савети

Како да НЕГУЈЕТЕ ЛИЦЕ, а да не потрошите НИ ДИНАРА

Постоје бројни начини за побољшање здравља и квалитета коже, без трошења новчаних срадстава.

1602237281_Depositphotos_166316458_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Што мање инвазивне козметике, па чак и код захтевније коже то боље, тврде дерматолози. Ово су савети дерматлога за негу коже природним путем.

Не додирујте лице у току дана

Пандемија Корона вируса довела је до више свесности људи по питању бактерија и вируса који нас окружују. Самим тим почели смо да чешће перемо руке и да минимално додирујемо лице у току дана, нарочито на јавном месту. Ове добре навике, а нарочита она која се тиче додиривања лица су кључне за његово здравље и лепоту. Чак и када нисте ван куће, и када су вам руке поприлично чисте, додиривање лица је нешто што бисте требали да избегавате што више можете. На тај начин шаљете позив бактеријама да нападну кожну баријеру ваше коже и проузрокују стварање акни.

Прочитајте још: Спречавају улазак БАКТЕРИЈА и економичнији су: Ово су предности производа који имају ПУМПИЦУ

Редовно перите јастучнице на којима спавате

Према савету дерматолога јастучнице би требало да мењате на недељном нивоу. Уколико имате проблема са масном и кожом склоном акнама, можете и два пута недељно то спроводити у дело. Чини се монументалним задатком, али је заправо врло важна ставка за чисту и лепу кожу. На јастучници остављате не само трагове мртве коже, већ и зној и уље са власи косе, што може довести до зачепљења пора на вашем лицу.

Трудите се да спавате на леђима

Када је реч о положају за спавање, дерматолози саветују да избегавате спавање на боку. Овакав начин спавања промовише набирање коже на лицу и грудима. Препоручљиво је с тога спавање на леђима. Стављање јастука испод колена спречава вас да се у току ноћи, када сте на леђима, окренете на бок. Спавање на леђима је позитивно и за ублажавање ниског приртиска, а ако не можете целу ноћ да проведете у овом положају, поставите јастук између груди како би спречили појаву бора на њима.

Прочитајте још: БОБ је ХИТ ове сезоне: Како стилизовати популарну КОСУ ИЗНАД РАМЕНА

Не дирајте бубуљице

Када истиснете бубуљицу, ви заправо направите мали ожиљак на кожи лица, који ако то понављате може да постане трајан. Дакле, уколико имате бубуљицу на лицу, држите руке подаље од ње. Истискањем можете изазвати инфенцију допуштајући бактеријама да кроз ожиљак уђу дубље под кожу.

Вода

Хидратација споља и изнутра је главни фактор за одржање лепе, неговане и здраве коже. Најмање 8 чаша воде вам је неопходно у току дана. С тога не дозволите себи да вас жеђ подсети да треба да попијете воду.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas